Groep D5

Welkom op de groepspagina van groep 5.

Groep 5 krijgt les van juf Liesbeth en juf Nienke.

BERICHTEN

22 jun 2018 - Groep 5 ontvangt ouderen
Preview foto ‘Een bijzonder samenwerkmaatje’

Groep 5 gaf vrijdagochtend 22 juni een vervolg aan het Westlandse project 'Westland ontmoet'. Samen een gezellig praatje maken, liedjes zingen, spelletje spelen en naar elkaars verhalen luisteren. De Driekleur nodigde de ouderen van Sonnevanck uit voor een gezellig samenzijn. Een eerder bezoek van onze groepen 7 en 8 aan het wooncentrum werd door beide groepen erg positief ervaren en ook dit keer genoten zowel de ouderen als de jongeren samen. Mooi om te zien dat twee verschillende groepen op deze manier van en met elkaar genieten.


19 jun 2018 - Verkeersspeurtocht
Preview foto Vrijdag 15 juni was er door juf Desiree een verkeersspeurtocht uitgezet. groep 4 en 5 ging in groepjes met moeders op pad! Dit ging super en de kinderen weten al best veel van verkeersborden en -tekens. Moeders bedankt voor de begeleiding!

17 apr 2018 - Techniekcircuit
Preview foto Wat mooi om te zien al die enthousiaste gezichten tijdens de techniek middag. Samen een ballon vliegtuig en een hovercraft maken. En dan doet ie het ook nog!!!!
Wat doet water met kleurstof en papier?
Kijkt u zelf maar.......

Moeders van Carlijn, Sienna, Elin en Colin bedankt voor jullie begeleiding.


13 apr 2018 - Rotterdams Philharmonisch Orkest
Preview foto Donderdag had groep 5 een leuke, spannende en mooie voorstelling van het Philharmonisch orkest in Rotterdam. Ze mochten het spookorkest verjagen met body percussie  en dat deden ze prima!
Genieten........

29 mrt 2018 - Droomrap
Groep 5 maakt een coole rap over hun droomschool!

Bekijk hier de rap


23 mrt 2018 - Klei
Preview foto Klei een fantasiedier. Op vrijdagmiddag heerlijk creatief bezig zijn en dan zelf een fantasiedier bedenken. De kinderen genoten!

20 mrt 2018 - Creatief en verkeer
Preview foto Knutselen met juf Desiree

Vrijdag heeft juf Desiree een leuke knutsel les gegeven. De kinderen mochten hun hand met potlood omtrekken en daarna bruin verven: de boomstam. Daarna mochten ze de boom vol bloesem stippen met verf en wattenstaafjes. Ze werkten heel geconcentreerd en het was erg gezellig. De resultaten hangen in de klas.

 

Verkeerskunsten

Vrijdagmiddag mocht groep 5 zijn verkeerskunsten laten zien. Dat viel door de (mot) regen niet mee. De bochten en obstakels werden wat glad en af en toe viel er iemand om. Gelukkig raakte niemand gewond en ondanks het weer vonden de kinderen het weer erg leuk. Juf Desiree, moeder van Fern en moeder van Dio, bedankt!


13 mrt 2018 - Stagejuf Desiree
Preview foto Sinds enkele weken is juf Desiree in onze groep. Juf Desiree is tweedejaars studente onderwijsassistent en helpt de kinderen en de juf super goed. Zij heeft inmiddels voorgelezen, mini bowlen georganiseerd en begeleidt groepjes kinderen met werken. We zijn heel blij met haar!

23 feb 2018 - Tricolore febr. 2018
Preview foto Wat rook het weer heerlijk in de school. De juffen en meester liepen al watertandend langs maar hadden dikke pech, want alle 60 saucijzenbroodjes zijn door de kinderen zelf opgegeten. Heerlijk! We willen de moeder van Elin bedanken voor de hulp!

30 jan 2018 - Eerste week logeren
Preview foto De eerste week in ons noodlokaal zit er op. We missen onze school, maar we worden gastvrij ontvangen. Het leren, samen werken, verantwoordelijk zijn voor elkaar gaat hier ook gewoon door.

19 dec 2017 - Kerstknutsels
Preview foto Vrijdagmiddag hebben de groepen 3, 4 en 5 geknutseld voor de Kerstmarkt. Met hulp van de kinderen uit groep 7 en 8 en een paar ouders zijn er hele leuke rendieren, waxinelichtjes en vetbollen gemaakt. Een productieve, gezellige middag voor het goede doel: "Breng ze weer samen". Op de kerstmarkt komende dinsdag kunt u deze werkjes kopen.

24 nov 2017 - Gymles door groep 8
Preview foto Jelle, Imre en Finn uit groep 8 wilden graag als project een gymles maken en geven aan een andere groep. Compleet met een echtelesvoorbereiding op papier. Bijna alle toestellen werden tevoorschijn gehaald om er een super gave les van te maken. goed gedaan jongens!

23 nov 2017 - Spelletjes uit oude tijden
Preview foto Een buiten les geschiedenis: schoolpleinspelletjes van vroeger. Dat vonden ze wel erg leuk! Kaatsenballen, hinkelen, hoepelen, knikkeren, steltlopen, haasje over, elastieken en touwtje springen met het liedje in, spin, de bocht gaat in.... Indy had zelfs elastiek en knikkers meegenomen. Heerlijk in het zonnetje op vrijdagmiddag!


03 nov 2017 - Plastic is slecht voor het milieu
Preview foto Groep 5 heeft de smaak te pakken. Na een interessante milieules over plastic zijn zij de omgeving ingegaan om het zwerfval te verzamelen. Dit hebben zij gesorteerd en het plastic eruit gehaald om apart in de daarvoor bestemde afvalbak te gooien.

26 okt 2017 - Tricolore
Preview foto Deze week hebben de kinderen heerlijke gerechten gemaakt in Tricolore. Pannenkoeken, appelflappen, gevulde paddenstoel-eieren en griezelsoep. Superleuk en erg lekker! Moeders bedankt!

En als je hard gewerkt hebt, is er ook nog tijd voor kwismeester en kwartet in de weektaak!


29 sep 2017 - Naar de boer
Preview foto Woensdag was groep 5 te gast bij Kees en Nieske Dijkshoorn op de boerderij
in Maasland. We hebben geleerd dat je koeien kunt aaien, dat koeien de hele
dag door poepen en plassen, dat een uier grappig aanvoelt, dat de eerste
melk van de koe "biest" heet, dat een kalf van 1 jaar een pink is en nog
veel meer! Een leuk en leerzaam uitje. Heel fijn dat er 5 moeders waren die
konden rijden en begeleiden.

21 sep 2017 - Avifauna
Preview foto Schoolreis naar Avifauna. We hebben het geweldig gehad. De sfeer was prima en wat hebben we veel leuke, grappige en mooie vogels gezien.

19 sep 2017 - Creatief met hoedjes
Preview foto Prinsjesdagparade. Wat is er hard gewerkt in groep 5. Met een goed resultaat, want wat zijn ze mooi geworden. De hoedenparade is geslaagd.

05 sep 2017 - Bootcamp
Preview foto In groep 5 wordt hard gewerkt maar tussendoor is er tijd voor een spelletje of bootcamp. Hierdoor is er weer energie voor de volgende taak. We zijn ook veel bezig met groepsactiviteiten en hebben samen de regels van de groep gemaakt. Op de informatie avond van woensdag 6 september kunt u dit gaan bekijken.