Welkom bij De Driekleur Dalton

Dé daltonschool in 's-Gravenzande!

Wij willen kinderen kritisch en met open blik voorbereiden op de toekomst!

Wij zijn een daltonschool waar de kernwaarden zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken, effectiviteit en reflectie de basis vormen voor ons onderwijs. Vanuit deze kernwaarden streven wij naar een omgeving waarin kinderen kennis opdoen, leren samenwerken en zich ontwikkelen als persoon.

Klik op onderstaande foto voor een muzikaal welkom op onze school!

                                                            

Nieuws

Maatregelen Coronavirus
15 mrt 2020 - Beste ouder(s), verzorger(s),

 

In Social Schools en op Facebook treft u de brief namens de gezamenlijke Westlandse schoolbesturen over de nieuwe maatregelen mbt het Coronavirus.
In de brief wordt gesproken over de vitale beroepen. Ouders werkzaam in deze beroepen kunnen indien echt noodzakelijk gebruik maken van de mogelijkheid dat hun kinderen naar school kunnen gedurende de lestijden. Op de in de brief genoemde website is een lijst geplaatst met deze beroepen. Morgen starten we via Socialschools een inventarisatie onder alle ouders/verzorgers om te zien om hoeveel kinderen het hier gaat en voor welke dagen. Verder hebben we dan ook even de mogelijkheid om samen met de medewerkers goed in te schatten wat nodig is en kan. Ik wil u dan ook ouders met een van deze beroepen vriendelijk doch ook zeer dringend verzoeken morgen uw kind(eren) thuis te houden en eventueel eerst zelf in eigen kring naar een oplossing voor opvang te kijken/zoeken. Lukt dat niet dan zijn wij er uiteraard morgen voor u en deze kinderen. Ik denk dat creativiteit en samen zoeken naar oplossingen belangrijk zal zijn de komende tijd.
Als team zullen we morgen ook gebruiken om zoveel als kan online onderwijs mogelijkheden te realiseren en u daarover informeren.

Voor vragen en opmerkingen wil ik u verzoeken deze te mailen naar het mailadres : directie@obsdedriekleur.nl Wij zullen ons best doen al uw vragen zo goed en spoedig mogelijk te beantwoorden of te clusteren en in één keer via socialschools te beantwoorden.

Belangrijk om in de gaten te houden is dat er gesproeken wordt over een sluiting van de scholen tot en met 6 april !

 

Nogmaals wens ik iedereen veel sterkte met alles wat op ons afkomt in de privésfeer en op het werk. !

 

Erik de Jong


Preview foto
KUNST NA SCHOOL
30 okt 2019 - Ook in het schooljaar 2019-2020 bieden wij, samen met Westland Cultuurweb, weer naschoolse cursussen in beeldende kunst, muziek, dans en theater aan. 

Klik hier voor de flyer met activiteiten.


Preview foto
Nieuwsbrief 2, 2019-2020
10 okt 2019 - Open hier Nieuwsbrief 2

Preview foto
Nieuwsbrief 1, 2019-2020
13 sep 2019 - Open Nieuwsbrief 1, 2019-2020

Preview foto
Locatiegids 2019-2020
26 aug 2019 - Locatiegids 2019-2020

Preview foto
Wat is Dalton?
20 mrt 2019 - Voor de Daltondag 2019 maakte onze leerlingenraad, de DaltonRaad, het volgende filmpje:

Filmpje 'Wat is Dalton?'

Kijk en geniet van onze kinderen. Wat hebben zij dit superleuk gedaan!

FOTOALBUM DALTONDAG 2019


 • Zelfstandigheid
  Zelfstandig leren en werken op De Driekleur Dalton staat voor actief leren en doelgericht werken. Kinderen bij ons op school leren o.a. te plannen door het werken met een takenkaart. Deze manier van werken stimuleert  het probleemoplossend denken van kinderen.

  Lees meer...

   

 • Verantwoordelijkheid
  Verantwoordelijkheid nemen en geven vinden wij belangrijk! Zo zijn we allen verantwoordelijk voor onze eigen taak, ons eigen gedrag en voor onze omgeving.

  Onze leerlingenraad, de DaltonRaad, praat en denkt mee over het onderwijs op school.

  Lees meer...

   

   

   

 • Samenwerken
  Samenwerken is een belangrijke kernwaarde binnen ons daltononderwijs. Wij doen dan ook veel samen. In alle groepen werken we met 'maatjes' en leren de kinderen goed samenwerken.  

  Met, maar ook van elkaar leren!

  Onze Samenwerkkast zorgt er voor dat er groepsdoorbrekend wordt samengewerkt!

  Lees meer...