Welkom bij De Driekleur Dalton

Dé daltonschool in 's-Gravenzande!

Wij willen kinderen kritisch en met open blik voorbereiden op de toekomst!

Wij zijn een daltonschool waar de kernwaarden zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken, effectiviteit en reflectie de basis vormen voor ons onderwijs. Vanuit deze kernwaarden streven wij naar een omgeving waarin kinderen kennis opdoen, leren samenwerken en zich ontwikkelen als persoon.

Klik op onderstaande foto voor een muzikaal welkom op onze school!

                                                            

Nieuws

Preview foto
Nieuwsbrief 5, 2018-2019
16 nov 2018 - Nieuwsbrief 5 met o.a. informatie over de sponsorloop van woensdag a.s.

 

 


Preview foto
Voorleeskampioen 2018-2019
08 nov 2018 - Na een zeer spannende wedstrijd is de voorleeskampioen bekend. Jente (groep 7) mag zich voor het komende jaar voorleeskampioen van de school noemen, Zij zal de school op het Westlandse kampioenschap gaan vertegenwoordigen. Gefeliciteerd Jente!

Preview foto
Onderwijsassistente gestart
01 nov 2018 - Vandaag is juf Adrienne bij ons op school gestart als onderwijsassistente. Juf Adrienne is een ervaren kracht en heeft haar sporen al ruimschoots verdiend bij o.a. kinderopvang Okidoki. Zij zal drie ochtenden in de week diverse werkzaamheden verrichten. Ook zal zij een vast aanspreekpunt worden voor kinderen tijdens de lunchpauze. Juf Adrienne zal worden bekostigd vanuit de gelden die zijn vrijgekomen voor werkdrukverlichting. Wij wensen juf Adrienne veel plezier in ons team.

Preview foto
Semm zet zich in voor Spieren voor Spieren
30 okt 2018 -
Hallo Ik ben Semm en zit in Groep 4.
Voor Spieren voor Spieren ga ik 2KM hardlopen op vrijdagavond 16 November.
Dit ga ik doen omdat ik het leuk vind om hard te lopen en als ik daar ook nog kinderen en mensen mee kan helpendie ziek zijn door geld in te zamelen wordt ik daar heel erg blij van.
Daarom wil ik jullie ook vragen, hebben jullie wat over voor spieren voor spieren zouden jullie dan willen doneren via onderstaande link.
Dit is mijn persoonlijke link.

Preview foto
Nieuwsbrief 4, 2018-2019
18 okt 2018 - Nieuwsbrief 4

In deze nieuwsbrief verwelkomen we een onderwijsassistente en vindt u o.a. informatie over de Daltoninloop, verkeerslessen en nieuws vanuit de Ouderraad.

 

 


Preview foto
Dag van de Leraar
05 okt 2018 - 5 oktober is het de Dag van de Leraar. Op de Driekleur is dit ook de dag dat 'toevallig' alle meesters en juffen tegelijk jarig zijn. Best bijzonder. Vandaag trakteerden de kinderen hun meesters en juffen, naast leuke presentjes en tekeningen, ook op een geweldig Daltonpodium. Iedere groep trad op met een dansje, liedje of andere act. Het was top om dit feestje gezamelijk, op z'n daltons, te vieren. Als lunch werden de kinderen getrakteerd op pannenkoeken. Wij danken alle ouders voor alle pannenkoeken die door hen werden gebakken. De kinderen hebben echt gesmuld!

Fotoalbum

 


Preview foto
Nieuwsbrief 4, 2018-2019
04 okt 2018 - Nieuwsbrief 4

In deze nieuwsbrief verwelkomen we een onderwijsassistente en vindt u o.a. informatie over de Daltoninloop, verkeerslessen en nieuws vanuit de Ouderraad. Ik wens u namens het team alvast een fijne herfstvakantie.

 

 


Preview foto
Nieuwsbrief 3, 2018-2019
04 okt 2018 - Nieuwsbrief 3 van dit schooljaar met o.a. medicijngebruik, kleuterzwemmen en het schoolkamp van groep 8.

Veel leesplezier

 

 

 


Preview foto
Schoolgids 20182019
01 okt 2018 - Onze schoolgids 2018-2019 staat online.

Naast onze schoolgids hebben wij ook een locatiegids. Deze vindt u onder het kopje 'Onze school'. Wij wensen u veel leesplezier.


Preview foto
Schooltuin winterklaar
29 sep 2018 - Vrijdag werd, met hulp van ouders en meester leen, onze schooltuin winterklaar gemaakt. Groep 3 zal dit schooljaar de schooltuin gaan onderhouden in hun weektaak.

Preview foto
Kinderboekenmarkt op vrijdag 12 oktober
25 sep 2018 - Vrijdag 12 oktober houden wij weer een grote kinderboekenmarkt. Dit keer wordt de markt verzorgd door The Readshop in Naaldwijk. U bent welkom van 14.30 uur tot 15.15 uur.

Een deel van de opbrengst mag de school gebruiken om de eigen bibliotheek aan te vullen.


Preview foto
Nieuwsbrief 2, 2018-2019
20 sep 2018 - Nieuwsbrief 2 van dit schooljaar met o.a. informatie over onze boekenmarkt, de daltoninloop en gratis schoolfruit.

Veel leesplezier

 

 

 


Preview foto
Informatieavond
14 sep 2018 - Woensdagavond 19 september is onze jaarlijkse informatie avond.

Ook ouders van kleuters die dit jaar instromen zijn van harte welkom! 

19.00 - 20.00 Groep 1 t/m 4

20.15 - 21.15 Groep 5 t/m 8


Preview foto
Nieuwsbrief 1, 2018-2019
06 sep 2018 - Nieuwsbrief 1 van dit schooljaar leest u hier!

 

 

 


Preview foto
Start schooljaar 208-2019
19 aug 2018 - Op maandag 27 augustus gaan we fijn aan het nieuwe schooljaar beginnen. De komende week zijn de juffen en meesters al druk bezig om alles in orde te maken en jullie weer te kunnen ontvangen. 

 • Zelfstandigheid
  Zelfstandig leren en werken op De Driekleur Dalton staat voor actief leren en doelgericht werken. Kinderen bij ons op school leren o.a. te plannen door het werken met een takenkaart. Deze manier van werken stimuleert  het probleemoplossend denken van kinderen.

  Lees meer...

   

 • Verantwoordelijkheid
  Verantwoordelijkheid nemen en geven vinden wij belangrijk! Zo zijn we allen verantwoordelijk voor onze eigen taak, ons eigen gedrag en voor onze omgeving.

  Onze leerlingenraad, de DaltonRaad, praat en denkt mee over het onderwijs op school.

  Lees meer...

   

   

   

 • Samenwerken
  Samenwerken is een belangrijke kernwaarde binnen ons daltononderwijs. Wij doen dan ook veel samen. In alle groepen werken we met 'maatjes' en leren de kinderen goed samenwerken.  

  Met, maar ook van elkaar leren!

  Onze Samenwerkkast zorgt er voor dat er groepsdoorbrekend wordt samengewerkt!

  Lees meer...