Groep D1-2B

Welkom!

In groep 1-2 begint uw kind aan een lange schoolperiode bij ons op school. Heel spannend!

Wij proberen de kennismaking zo prettig mogelijk te laten verlopen en hopen dat uw kind zich snel thuis voelt en met plezier naar school gaat!

De leerkracht van groep 1-2B is juf Manon Tromp.

 

BERICHTEN

29 mei 2018 - Samenwerken/waterestafette
Preview foto Samen werken tijdens een natte waterestafette

18 mei 2018 - Waar zijn al die cijfers???
Preview foto Een cijferspeurtocht door de natuur. Genieten en leren gaan samen!

17 mei 2018 - Samenwerken met DRIE groepen!
Preview foto Samen werken aan diverse activiteiten. De beide groepen 1-2 en groep 4-5 leerden van en met elkaar.

12 apr 2018 - Leren in de buitenlucht
Preview foto Vandaag is het buitenspeeldag. We leren en werken over schaduwen en doen dat natruurlijk....BUITEN!

29 mrt 2018 - Naar het Oranjepark
Preview foto Het is lente. Het weer knapt op en we gaan lekker spelen in het Oranjepark.

27 mrt 2018 - Samen maken we een dierentuin
Preview foto Dit is DALTON!
De groepen 1-2 en groep 8 werkten vanmiddag samen aan een échte dierentuin in de hal. Groep 8 plant, organiseert en begeleidt het gehele proces en de kleuters bedenken en maken dieren. Samen sterk!
Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken, effectiviteit en aan het einde van de middag samen reflecteren. Daar zijn we trots op!

23 mrt 2018 - Techniek
Preview foto Op woensdag 21 maart hebben de kleuters een techniekochtend gehad van professor Barabas en zijn hulpjes. Hoe werkt dat en hoe zit dat in elkaar. Techniek is leuk en leerzaam tegelijk!

Mondriaan studenten, bedankt voor jullie inzet en voor de geweldige techniekochtend.


22 mrt 2018 - Dieren in de klas
Preview foto Thema: werken in de dierentuin.

Vandaag hadden we dierenvisite. Samen keken we naar dieren, aaiden we de dieren. Ook gaven we hen eten en mochten we met de dieren knuffelen..

We hebbenveel geleerd over de verzorging van dieren. Met dank aan de moeder van onze Lars uit groep 1-2B.


09 mrt 2018 - Speuren naar letters
Preview foto Afgelopen week zijn we druk bezig geweest met letters. Vandaag hebben we afgesloten met een speurtocht naar letters.

We hebben heeeel veel letters gespot!

Bekijk onze video!


13 feb 2018 - Kunst en cultuur
Preview foto In het kader van Kunstpracht 9 hebben wij bezoek gehad van de muzikanten van Jazz4kids. Wij mochten genieten van een voorstelling in het gebouw Wilhelmina. Het was geweldig!

07 feb 2018 - Ontdekken
Preview foto Proefjes zout en zoet water proeven.

En verwachtingen uitspreken. Wat bevriest en wat niet.

Vannacht zetten we onze proefjes in de buitenlucht op het schoolplein.

Spannend hoor!


05 feb 2018 - Regenboog
Preview foto De groepen 1-2 leren over de regenboog en werken samen.

Groepsdoorbroken overleggen!

Welke kleuren? Rond of niet?

Later worden de ervaringen verwerkt in de groep.


30 jan 2018 - Gymmen in de GROTE zaal
Preview foto Wat een feest. We gymmen in de grote gymzaal!

17 jan 2018 - Nieuw thema: Het weer!
Preview foto We zijn gestart met ons nieuwe thema: 'Het weer'. En hoe gaafis het dan dat je de hagel kan voelen en kan proeven, de wind om je oren suist en je vingers tintelen van de kou tijdens de eerste twee dagen van ons nieuwe thema.

01 dec 2017 - Pietendans en pietengym
Preview foto Wat een leuke pietenles. Jessie en Bridget uit groep 8 gaven een speciale gymles: een pietengymles.

Het was geweldig!


21 nov 2017 - Naar een echt restaurant!
Preview foto Wat hebben we een fantastisch leerzame en leuke ochtend gehad bij restaurant De Torpedoloods in Hoek van Holland! We werden zeer gastvrij ontvangen, onze jassen werden aangenomen en toen startte de rondleiding langs de toiletten, langs en achter de bar, door het restaurant en door de keuken. Wat hebben we veel gezien! Tafels, stoelen, het grote boek met reserveringen, een biertap, een koffiemachine, de vaatwasmachine, de oven, hele grote pannen en nog veel meer! We mochten ook nog even voelen hoe koud het in de koelcel was.... brrr!

De gastvrouw vroeg daarna of we gereserveerd hadden, gelukkig had de juf dat gedaan en stond er een tafel voor ons klaar. Toen gingen we in 2 groepen aan het werk! We mochten de tafels indekken, zelf pizza bakken en vervolgens drinken en de zelfgemaakte pizza aan de gasten serveren! Alle kinderen waren dus om de beurt gast, ober en kok op 1 ochtend. Grote dank aan alle medewerkers van De Torpedoloods en uiteraard aan al onze chauffeurs, het was een onvergetelijke dag!


10 nov 2017 - Kok in de klas
Preview foto Westlands beste restaurant!

In het klaslokaal staan gedekte tafeltjes met zelfgemaakte menukaarten. Een kassa zorgt ervoor dat de werkelijkheid wordt nagebootst. Wat zijn de kinderen uit de groepen 1-2 van daltonlocatie de Driekleur trots op hun eigen gemaakte restaurant. Het thema 'restaurant' leeft enorm bij de kinderen. Nabootsing van de werkelijkheid via geleid spel maakt het leren betekenisvol en geeft veel plezier aan het leren. De bediening vindt dan ook plaats door vrolijke en lachende kinderen. In het restaurant voeren kinderen o.a. diverse rekenopdrachten uit en wordt de woordenschat vergroot. Zo gaan plezier en leren goed samen!

Deze week kregen de groepen bezoek van een échte kok. Hij vertelde hen over zijn werk en de kinderen waren erg geïnteresseerd. Vooral de set gevaarlijke messen die hij liet zien zorgde voor opwinding. Als verrassing nodigde de kok de kinderen uit voor een bezoek in zijn restaurant De Torpedoloods in Hoek van Holland.  Die uitnodiging werd natuurlijk met applaus aangenomen. De kinderen zijn er in ieder geval van overtuigd. Hun restaurant is het beste restaurant van Het Westland. 


26 okt 2017 - Spelend leren
Preview foto Spelen en leren gaan heel goed samen. Tijdens het buitenspelen werken wij aan prachtige gebouwen bij het thema bouwen. Groot-klein-op-onder-naast-hoog-laag etc...

19 sep 2017 - Samen onder 1 hoedje
Preview foto Op Prinsjesdag hebben wij een echte hoedjesparade op een catwalk. Groep 8 helpt de groepen 1-2 met hun creaties.

19 sep 2017 - Schoolreis
Preview foto Wat hebben we het fantastisch gehad in Pace4Kidz. De kinderen hebben genoten!

13 sep 2017 - Gereedschap
Preview foto Leren hoe een waterpas en een schroevendraaier werkt en dan gebruiken. Betekenisvol leren en zelf ervaren. We maken onze eigen gereedschapskoffer.

04 sep 2017 - Thema bouwen
Preview foto Maandag ochtend kwam er visite op school bij de kleutergroepen. Namelijk een opzichter, de opzichter liet ons zien waar een huis gebouwd zou worden. Namelijk op de bouwplaats. De opzichter had een geel veiligheidshesje aan zodat zij goed zichtbaar was. Niet veel later werd er op de deur geklopt. Daar kwam de bouwvakker/timmerman aan, met een bouwhelm op en een gereedschapskist onder zijn arm. Hij kwam de badkamer maken. Maar hoe kan dat nou? Er staan nog helemaal geen muren. Terwijl de timmerman verbaasd rondkeek werd er weer geklopt. De elektricien stond voor de deur met de mooiste lampjes en stekkerdozen. Maar wacht hoe kan een lamp branden als er nog helemaal geen elektriciteit is? Terwijl de elektricien verbaasd rondkeek kwam de schilder aangelopen. Hij had verf bij zich, een verfroller, een mengstokje en zette al zijn spullen klaar om te beginnen met de muur in de woonkamer. Maar wacht.. waar is de muur? De kinderen riepen dat ze nog helemaal niet konden beginnen en dat er eerst een huis moest worden gebouwd. En laat dat net het gene zijn waar wij de komende weken alles over gaan leren: bouwen. Het nieuwe thema!

22 aug 2017 - We zijn begonnen
Preview foto Wat is het weer fijn op school. We genieten samen met onze vriendjes en vriendinnetjes.