Groep D6

Welkom op de groepspagina van groep 6.

Groep 6 is echt een leuke groep. We leren veel en hebben het ook erg gezellig met elkaar!

Zo leren we hoe we een persoonvorm en onderwerp kunnen vinden in de zin of lidwoorden, zelfstandige naamwoorden, bijvoeglijke naamwoorden en voorzetsels te herkennen en benoemen in een zin. Met rekenen zijn we o.a. bezig met breuken. Wat zijn nou eigenlijk breuken? Hoe kunnen we breuken plaatsen op een getallenlijn? Of kaarten lezen aan de hand van coördinaten. Met spelling zijn we bezig met regelwoorden, maar ook weet woorden, etc.

Op donderdag hebben wij schoolzwemmen. Met schoolzwemmen leren/oefenen de kinderen de verschillende zwemslagen, reddend zwemmen, etc.

De leerkracht van deze groep is meester Merijn.

Hij staat op maandag t/m vrijdag voor deze groep.

11 mrt 2022 - Muziekmees op bezoek
Preview foto Groep 6 had vandaag de muziekmees op bezoek. We hebben geleerd over welke functies er zijn in een orkest, welke instrumenten er allemaal meedoen. Ook hebben sommige kinderen kunnen oefenen met het dirigiren van verschillende muziekpartijen in de groep. Voor meer foto's, zie fotoalbum.

05 dec 2021 - Sinterklaasviering
Preview foto De sinterklaasviering was een succes.
We zijn begonnen met een dobbelspel dat bestond uit drie rondes.
Elk nummer van de dobbelsteen stond voor een opdracht:
1: Surprise pakken
2: Gedicht voorlezen
3: Beurt overslaan
4: Surprise pakken
5: Gedicht voorlezen
6: Surprise pakken
Bovengenoemde opdrachten waren van ronde 1.
Na het dobbelspel gingen wij naar de sporthal voor pietengym.
Hier stond veel en vooral hele leuke dingen klaar.

Na de gym zijn we verdergegaan met de surprises.
Tussendoor hebben we nog heerlijk kunnen genieten van schuimpjes en speculaasjes.

28 okt 2021 - Samenwerkend leren groep 6 en groep 1/2c
Preview foto Op donderdag 28 oktober 2021 hebben groep 1/2c en groep 6 er samen voor gezorgd dat de samenwerkkast past bij de tijd van het jaar! Het resultaat mag er zijn maar het samenwerken zelf was toch wel het allerleukste! Voor de foto's verwijs ik naar fotoalbums aan de rechterkant.

#samenwerkend leren