Welkom bij De Driekleur Dalton

Dé daltonschool in 's-Gravenzande!

Wij zijn een daltonschool waar de kernwaarden zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken, effectiviteit en reflectie de basis vormen voor ons onderwijs. Vanuit deze kernwaarden streven wij naar een omgeving waarin kinderen kennis opdoen, leren samenwerken en zich ontwikkelen als persoon.

Sfeer proeven door een kijkje te nemen? Bekijk onze sfeerreportage!                                  

Nieuws

Preview foto
Update website
10 jul 2017 - In de laatste week van de vakantie zal onze website gereed worden gemaakt voor het komende schooljaar.

Foto's van het afgelopen jaar zullen dan worden verwijderd.


Preview foto
Nieuwsbrief 19
29 jun 2017 - Vanaf nu is nieuwsbrief 19, de laatste van dit schoojaar, beschikbaar. Klik hier voor deze nieuwsbrief.

Preview foto
Nieuwsbrief 18
09 jun 2017 - Sinds vandaag is Nieuwsbrief 18 beschikbaar met daarin o.a. informatie over de groepsindeling voor volgend schooljaar en de eindgesprekken.
Klik hier voor de Nieuwsbrief

Preview foto
NEDERLANDS KAMPIOEN!
29 mei 2017 - Wat zijn we trots. Het komt immers niet vaak voor dat er op een maandagochtend een Nederlands kampioen de school komt binnenlopen. Lenny Hofman uit groep 6 werd afgelopen weekend Nederlands kampioen Optimist zeilen. Hij zeilde in zijn eigen eenmans jeugdzeilboot naar de overwinning. Na zijn spreekbeurt over zeilen waren zijn vrienden uit de groep al overtuigd dat hij een kampioen is, maar als topsporter bevestigde hij dit dubbel met een gouden medaille. De Driekleur vindt het belangrijk dat kinderen hun talenten kunnen ontwikkelen. Lenny beloonde met de overwinning naast zichzelf ook een beetje de school.

Preview foto
Nieuwsbrief 16, 2016-2017
11 mei 2017 - Nieuwsbrief 16 van het schooljaar 2016-2017 staat weer op de site! Onder het kopje Actueel vindt u ook de eerder verschenen nieuwsbrieven van dit schooljaar.

Preview foto
Koningsspelen 2017
21 apr 2017 - Wat een fantastische dag! De Koningsspelen 2017 werd vanochtend gezamenlijk op feestelijke wijze geopend. Na een ontbijtje werden er verschillende activiteiten gedaan. Iedereen op zijn eigen sportieve manier en met enorm veel enthousiasme. We danken alle ouders en studenten voor de hulp.

Bekijk de foto's in het fotoalbum Koningsspelen.


Preview foto
Wie ben ik?
19 apr 2017 - Presenteer jezelf in een kijkdoos! De kinderen van de groepen 3 t/m 8 werkten aan een unieke kijkdoos over zichzelf. Iedereen is anders en mag zijn wie hij/zij wilt zijn. Dat we allemaal unieke kinderen hebben op school bleek wel uit de fantastische resultaten!

Foto's kijkdozententoonstelling


Preview foto
Centrale eindtoets in groep 8
18 apr 2017 -
Hard aan het werk in groep 8. Er wordt gewerkt aan de centrale eindtoets. De sfeer was bij binnenkomst in elk geval goed: 'We zijn er klaar voor en hebben er zin in', werd er gezegd. De IEP Eindtoets is bedoeld om te kijken waar een leerling staat. De toets meet de verplichte vaardigheden lezen, taalverzorging en rekenen aan het einde van groep 8.

Preview foto
Nieuwsbrief 15, 2016-2017
14 apr 2017 - Nieuwsbrief 15 van het schooljaar 2016-2017 staat weer op de site! Onder het kopje Actueel vindt u ook de eerder verschenen nieuwsbrieven van dit schooljaar.

Preview foto
Crea-ochtend
06 apr 2017 - De crea-ochtend was ook dit keer weer een groot succes. De kinderen leerden (groepsdoorbrekend) diverse technieken. Samen met de kinderen uit andere groepen werd het een gezellige ochtend. De hulp van ouders, opa's en oma's en mbo-studenten was ook dit keer weer fijn. Dank je wel!

Fotoalbum crea-ochtend

 


Preview foto
Verkeersweek 2
31 mrt 2017 - Deze week staat er weer een verkeersweek op onze planning. In alle groepen worden, naast de gebruikelijke theoretische lessen, ook praktische verkeerslessen gegeven. Hoe werkt een zebrapad, hoe steek je over en welke verkeersborden staan er in onze wijk? Ook de fietsvaardigheid wordt weer geoefend. Deze lessen kunnen wij mede geven dankzij de steun van onze MBO-studenten en hulpouders. Dank je wel daarvoor! De foto's vanuit de verschillende groepen zullen wij deze week aanvullen in het fotoabum verkeersweek 2.

Fotoalbum verkeersweek 2

 


Preview foto
Ontruimingsoefening
30 mrt 2017 - Ontruiming: 2x per jaar oefenen wij wat te doen bij een eventuele ontruiming. Al onze meesters en juffen hebben een BHV diploma. De ontruiming van vanochtend verliep zorgvuldig en op de juiste manier. Binnen 2 minuten waren àlle kinderen van school én van Okidoki buiten en geteld!

Preview foto
OPBRENGST SPONSORLOOP maar liefst € 3108,43
24 mrt 2017 - Wat een geweldige opbrengst van de sponsorloop! De kinderen liepen maar liefst € 3108,43 bij elkaar!

Samen met de ruim € 2500,- die wij al van verschillende bedrijven gesponsord hebben gekregen is er genoeg geld binnen om het schoolplein aan te gaan pakken. TOP!

FOTOALBUM SPONSORLOOP


Preview foto
Gekke haren dag
20 mrt 2017 - Week van het Openbaar Onderwijs:

Gekke haren dag 2017. Iedereen is uniek en mag zijn wie hij/zij wil zijn. Wat een geweldige creaties hebben de kinderen op hun hoofd.

Gekke haren dag in het nieuws:

Bekijk hier de foto's in het fotoalbum

Bekijk hier de nieuwsreportage van TV West

Bekijk hier het dagbladnieuws van het AD


Preview foto
Nieuwsbrief 13, 2016-2017
20 mrt 2017 - Nieuwsbrief 13 van het schooljaar 2016-2017 staat weer op de site! Onder het kopje Actueel vindt u ook de eerder verschenen nieuwsbrieven van dit schooljaar.

 • Zelfstandigheid
  Zelfstandig leren en werken op De Driekleur Dalton staat voor actief leren en doelgericht werken. Kinderen bij ons op school leren o.a. te plannen door het werken met een takenkaart. Deze manier van werken stimuleert  het probleemoplossend denken van kinderen.

  Lees meer...

   

 • Verantwoordelijkheid
  Verantwoordelijkheid nemen en geven vinden wij belangrijk! Zo zijn we allen verantwoordelijk voor onze eigen taak, ons eigen gedrag en voor onze omgeving.

  Onze leerlingenraad, de DaltonRaad, praat en denkt mee over het onderwijs op school.

  Lees meer...

   

   

   

 • Samenwerken
  Samenwerken is een belangrijke kernwaarde binnen ons daltononderwijs. Wij doen dan ook veel samen. In alle groepen werken we met 'maatjes' en leren de kinderen goed samenwerken.  

  Met, maar ook van elkaar leren!

  Onze Samenwerkkast zorgt er voor dat er groepsdoorbrekend wordt samengewerkt!

  Lees meer...