Welkom bij De Driekleur Dalton

Dé daltonschool in 's-Gravenzande!

Wij willen kinderen kritisch en met open blik voorbereiden op de toekomst!

Wij zijn een daltonschool waar de kernwaarden zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken, effectiviteit en reflectie de basis vormen voor ons onderwijs. Vanuit deze kernwaarden streven wij naar een omgeving waarin kinderen kennis opdoen, leren samenwerken en zich ontwikkelen als persoon.

Klik op onderstaande foto voor een muzikaal welkom op onze school!

                                                            

Nieuws

Preview foto
Groep 8 op kamp!
16 mei 2018 - Vanochtend is groep 8 vertrokken naar Austerlitz. Het belooft weer een superkamp te worden. We wensen hen ontzettend veel plezier samen!

Preview foto
Nieuwsbrief 16, 2017-2018
24 apr 2018 - Nieuwsbrief 16 staat op de website!

In deze nieuwsbrief leest u o.a. informatie over het inspectiebezoek in de afgelopen week aan onze school.

 

 

 


Preview foto
Bij ons zit je goed!
19 apr 2018 - We kunnen trots zijn!
Vandaag zijn beide locaties van de Driekleur bezocht door de onderwijsinspectie. Onze school werd op alle beoordeelde onderdelen positief beoordeeld. O.a. werden de kwaliteitszorg en kwaliteitscultuur gewaardeerd met 'GOED'.
De inspecteurs waren unaniem in hun oordeel dat het onderwijs op de Driekleur vanuit passie wordt gegeven en dat we goed onderwijs verzorgen!
Tijdens het onderzoek werden groepen bezocht, lessen bekeken, kindgesprekken en oudergesprekken gevoerd en vond er een gesprek met directie en samenwerkingspartners plaats.

Preview foto
Iedereen geslaagd!
16 apr 2018 - Wat een superprestatie van onze groep 7 kanjers.

Zij zijn ALLEMAAL geslaagd voor het verkeersexamen. Zowel voor het theoretisch als praktische gedeelte!

Knap gedaan hoor!


Preview foto
Cruyff-plein voor Driekleur Dalton!
13 apr 2018 -  

‘Wij willen graag een sportief plein waar we op een sportieve manier samen kunnen sporten en spelen”. Dat is wat de leerlingenraad van de Driekleur Dalton een aantal maanden geleden opnam in de subsidieaanvraag voor een schoolplein 14, het schoolplein van de Cruyff Foundation.

 

Ja…u leest het goed! De kinderen vroegen de subsidie zélf aan en maakten samen het plan. Er werd zelfs een video-vlog gemaakt om de gemeente Westland en de Cruyff-Foundation te overtuigen dat het plein er moest komen. Extra feestelijk was dan ook het moment dat zij het bericht kregen dat de aanvraag was goedgekeurd en het plein werd toegekend. Vooral het feit dat de kinderen dit proces zelf hadden uitgewerkt werd beloond!

 

De wens voor het aanbrengen van een atletiekbaan, een kleurrijke muur met doelcirkels en een grote spelcirkel bij de ingang van het plein is de afgelopen week uitgekomen.

 

Samenwerking en het zelf organiseren/uitwerken van een plan zijn belangrijke waarden binnen het daltononderwijs. Deze vaardigheden zijn nodig voor de toekomst. Deze kinderen hebben in ieder geval laten zien dat het met hun ondernemersvaardigheden wel goed zit.

 

Ook werden de 14 Cruyff-regels zichtbaar opgehangen op het schoolplein. Samen sporten en spelen gebeurt natuurlijk wel vanuit afspraken. Het Cruyff plein is inmiddels al goed in gebruik genomen door de kinderen. Sport, spel en beweging gaan hand in hand met plezier. En daar is toch immers een schoolplein voor!

 


Preview foto
Nieuwsbrief 15, 2017-2018
10 apr 2018 - Nieuwsbrief 15 staat op de website!

In deze nieuwsbrief leest u o.a. informatie over de schoolfotograaf op 5 april.

 

 

 


Preview foto
Lekkers namens de OR
29 mrt 2018 - Namens de Ouderraad kregen alle kinderen van de school vanmiddag iets lekkers van de paashaas.

Preview foto
Nieuwsbrief 14, 2017-2018
27 mrt 2018 - Nieuwsbrief 14 staat op de website!

In deze nieuwsbrief leest u o.a. informatie over de schoolfotograaf op 5 april.

 

 

 


Preview foto
School!Week
22 mrt 2018 - Deze week staat bij ons op school de DROOMSCHOOL centraal. Kinderen ontwerpen een droomschool naar aanleiding van de Week van het Openbaar onderwijs, de campagne School!Week.

De landelijk campagne ‘School!Week’ heeft het thema ‘Samen maken we School!’

Wij denken na over een droomschool, waarin plezier en leren samen gaan en  alle kinderen welkom zijn.


Preview foto
Hallo allemaal, wat fijn dat jullie er weer zijn!
09 feb 2018 - Wat een warm welkom thuis in de kou!
Zojuist zijn de groepen 4 en 5 in een lange optocht feestelijk onthaald op onze school.
'Hallo allemaal, wat fijn dat jullie er weer zijn' werd door de rest van de school gezongen terwijl de kinderen door een erehaag liepen. Na de stormschade zullen zij maandag weer gewoon in hun eigen lokaal zitten.

Preview foto
Nieuwe datum peutervoorstelling en Open huis
09 feb 2018 - Op vrijdag 6 april houden wij ons Open huis. Ouders met kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar zijn welkom om een kijkje te komen nemen in de school. Dit kan van 9 tot 12.00 uur.

Tevens kunnen zij op deze ochtend gratis een leuke theatervoorstelling komen bezoeken. Wij zullen u hierover nog informeren.


Preview foto
Muziekmees
08 feb 2018 - Op de Driekleur bieden wij kinderen de kans om na schooltijd deel te nemen aan diverse naschoolse activiteiten. Zo hebben zij de mogelijkheid om deel te nemen aan de workshops van de MuziekMees. Ook vandaag werd er weer gezellig muziek gemaakt met verschillende instrumenten.

 


Preview foto
Groep 7 denk mee met burgemeester!
17 jan 2018 - Wij denken mee!

Vanmorgen hebben de groepen 7 van beide locaties meegedaan aan het project '' Wij denken mee'. Burgemeester Agnes van Ardenne bracht een bezoek aan onze school. Kinderen kunnen gedurende dit project mee denken aan een profielschets voor een nieuwe burgemeester. Na het mini-college van de burgemeester, waar aandachtig naar werd geluisterd, gingen de kinderen creatief aan de slag met het maken van een profielschets. Een leerzaam project!

Fotoalbum 'Wij denken mee'


Preview foto
Kerstgala
22 dec 2017 - Wat een feestelijke kerstgala met een fijne sfeer. De kinderen hebben genoten! Wat zagen zij er allemaal prachtig uit. De opbrengst voor Serious Request, maar liefst 2025 euro zorgde voor de slagroom op alle heerlijke gerechten. Fotoalbum kerstgala

Preview foto
Kerstmarkt 'het glazen huis'
19 dec 2017 - Wat een geweldige opkomst. Ouders, opa's en oma's bezochten massaal onze kerstmarkt. Kersknutsels van de kinderen werden verkocht, er was een grote loterij, een kerstveiling en vele activiteiten werden georganiseerd door de kinderen.

Fotoalbum kerstmarkt

Foto's "Happy wishes'


 • Zelfstandigheid
  Zelfstandig leren en werken op De Driekleur Dalton staat voor actief leren en doelgericht werken. Kinderen bij ons op school leren o.a. te plannen door het werken met een takenkaart. Deze manier van werken stimuleert  het probleemoplossend denken van kinderen.

  Lees meer...

   

 • Verantwoordelijkheid
  Verantwoordelijkheid nemen en geven vinden wij belangrijk! Zo zijn we allen verantwoordelijk voor onze eigen taak, ons eigen gedrag en voor onze omgeving.

  Onze leerlingenraad, de DaltonRaad, praat en denkt mee over het onderwijs op school.

  Lees meer...

   

   

   

 • Samenwerken
  Samenwerken is een belangrijke kernwaarde binnen ons daltononderwijs. Wij doen dan ook veel samen. In alle groepen werken we met 'maatjes' en leren de kinderen goed samenwerken.  

  Met, maar ook van elkaar leren!

  Onze Samenwerkkast zorgt er voor dat er groepsdoorbrekend wordt samengewerkt!

  Lees meer...