Welkom bij De Driekleur Dalton

Dé daltonschool in 's-Gravenzande!

Wij zijn een daltonschool waar de kernwaarden zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken, effectiviteit en reflectie de basis vormen voor ons onderwijs. Vanuit deze kernwaarden streven wij naar een omgeving waarin kinderen kennis opdoen, leren samenwerken en zich ontwikkelen als persoon.

Klik op onderstaande foto voor een muzikaal welkom op onze school!

                                                            

Nieuws

Preview foto
Andre Kuipers inspireert
15 nov 2017 - Juffen en meester lieten zich vanmiddag inspireren door een lezing van astronaut André Kuipers. Wat kunnen we op school met Wetenschap & Techniek en hoe leren we kinderen hun steentje bij te dragen aan een duurzame wereld?

Preview foto
Nieuwsbrief 6, 2017-2018
14 nov 2017 - Nieuwsbrief 6 staat online. 

In deze nieuwsbrief vindt u o.a. de agenda, een stukje over gezonde traktaties en een stukje geschiedenis van het daltononderwijs.

 


Preview foto
Nieuwsbrief 5, 2017-2018
28 okt 2017 - Nieuwsbrief 5 staat online. 

 


Preview foto
Ze hebben het voor elkaar!
26 okt 2017 - Een eigen voetbalveldje op het plein. Gerealiseerd door de kinderen. De goaltjes worden volgende week geplaatst, maar dat mag de voetbalpret tijdens het buitenspelen nu niet drukken. Zelf organiseerden zij een sponsoractie, verkochten koeken tijdens tentoonstellingen en zochten sponsors.
Wij bedanken de volgende bedrijven voor hun sponsoring:
Flip Vreugdenhil B.V., Senze, Management-consultant, Beeks OOG en OOR, Aannemingsmaatschappij Hofman-Maasdijk B.V, MTJ Installatietechniek, Biobest.

 


Preview foto
DaltonRaad
13 okt 2017 - De nieuwe DaltonRaad heeft vandaag voor het eerst vergaderd. Wij wensen Bridget, Romee, Ties, Torsten, Puk, Amber, Saar en Elin veel succes!

Deze gekozen vertegenwoordigers zullen meedenken over verschillende zaken binnen de school.


Preview foto
Voorleeskampioen van de school!
12 okt 2017 - Na een spannende voorleeswedstrijd werd Florine uit groep 7 gekozen tot voorleeskampioen van de school. Zij gaat de Driekleur Daltonraad vertegenwoordigen in de bibliotheek. Gefeliciteerd Florine!
De andere finalisten, Sonne, Hailey en Jessie, hebben het ook super gedaan en verdienen een eervolle vermelding. Wat een voorleestalenten!

Foto's voorleeswedstrijd


Preview foto
Nieuwsbrief 4, 2017-2018
10 okt 2017 - Nieuwsbrief 4 staat online. In deze nieuwsbrief vindt u o.a. een oproep voor een vrijwillige ouder, een uitnodiging voor de ouders van de groepen 6,7 en 8 voor een ouderavond en informatie over naschoolse activiteiten.

 


Preview foto
Opa en omamiddag
08 okt 2017 - Vrijdagmiddag 6 oktober waren alle opa's en oma's welkom om in de school te komen kijken. De opkomst was massaal en dit zorgde voor een geweldige sfeer. De activiteiten waren divers: Zo werd er samen een parachutespel gespeeld op het plein, een bingo gespeeld, samen gedanst, samen gelezen,samen geknutseld en samen spelletjes gespeeld. 

Bekijk de foto's in het fotoalbum opa- en omamiddag


Preview foto
Actief bij de les
29 sep 2017 -
Actief bij de les: Vanochtend hebben alle kinderen een wisbordje ontvangen. Wisbordjes zijn een eenvoudig middel om in één oogopslag te zien of de hele klas de instructie heeft begrepen. In plaats van één leerling een beurt te geven, stelt de juf/meester de vraag aan de klas en noteren alle leerlingen hun antwoord op hun wisbordje dat ze daarna omhoog houden. Het dwingt de kinderen om allemaal na te denken en actief mee te doen. Kinderen vinden het erg leuk en blijven actief bij de instructie.
 

Preview foto
Nieuwsbrief 3, 2017-2018
26 sep 2017 - Nieuwsbrief 3 staat online. In deze nieuwsbrief leest u o.a. informatie over ons schoollied, een oproep voor hulp bij het continurooster en de opa- en omamiddag.

Preview foto
Hoedjesparade Prinsjesdag
19 sep 2017 - Wat een geweldige parade van hoedjes ging er over de catwalk. Op het schoolplein showden alle kinderen hun eigen gemaakte hoedje op eigen wijze. Het hartstochtelijke applaus van het publiek was verdiend. Deze burgerschapsles over Prinsjesdag is dan ook zeker geslaagd!

Fotoalbum hoedjesparade


Preview foto
Een eigen oordopje
14 sep 2017 - Deze week ontvangen de kinderen van de groepen 3 t/m 8 hun eigen oordopjes om te gebruiken wanneer zij met de tablets werken. De kinderen van groep 4/5 concentreren zich hier op hun taak.

Preview foto
Startgesprekken
12 sep 2017 - Startgesprekken: het kind staat centraal!
Wat heeft het kind nodig voor een plezierig en leerzaam schooljaar? Wat moeten wij weten van uw kind? Ouder(s) en leerkracht(en) doen het samen!

Preview foto
De meest wonderlijke foto is van ....
07 sep 2017 - De vakantieverwonderwedstrijd is gewonnen door Kimberley uit groep 6. Haar foto met een supergrote Oehoe werd democratisch gekozen (door de kinderen van de hele school) tot het wonderlijkste plaatje. Zij ontving een leuk 'vakantie-verwonder-kwartetspel'. Gefeliciteerd Kimberley!

Preview foto
GVO en HVO lessen
29 aug 2017 - Vanochtend zijn voor de groepen 3 t/m 6 de godsdienstlessen (GVO) en de lessen humanistische vorming (HVO) weer gestart. In de GVO lessen Kinderen zitten vol levensvragen. Binnen de GVO lessen van juf Carolien wordt uw kind geholpen om een eigen antwoord op deze vragen te vinden. In de lessen leren de leerlingen begrip en respect op te bouwen voor anderen en hoe zij in het leven staan. De lessen gaan over thema's uit het leven van de kinderen, zoals; respect, vertrouwen, afscheid nemen, vriendschap en liefde. Deze thema’s worden verbonden met Bijbelse en andere levensbeschouwelijke verhalen.Ook bij de HVO-lessen leren onze kinderen na te denken over wie zij zijn, wat hun drijfveren zijn en wat ze kunnen. Tijdens de lessen wordt hierover gepraat en maken leerlingen kennis met meningen en ervaringen van anderen. Juf Hedy sluit daarmee aan bij de concrete ervaringen van leerlingen.

 • Zelfstandigheid
  Zelfstandig leren en werken op De Driekleur Dalton staat voor actief leren en doelgericht werken. Kinderen bij ons op school leren o.a. te plannen door het werken met een takenkaart. Deze manier van werken stimuleert  het probleemoplossend denken van kinderen.

  Lees meer...

   

 • Verantwoordelijkheid
  Verantwoordelijkheid nemen en geven vinden wij belangrijk! Zo zijn we allen verantwoordelijk voor onze eigen taak, ons eigen gedrag en voor onze omgeving.

  Onze leerlingenraad, de DaltonRaad, praat en denkt mee over het onderwijs op school.

  Lees meer...

   

   

   

 • Samenwerken
  Samenwerken is een belangrijke kernwaarde binnen ons daltononderwijs. Wij doen dan ook veel samen. In alle groepen werken we met 'maatjes' en leren de kinderen goed samenwerken.  

  Met, maar ook van elkaar leren!

  Onze Samenwerkkast zorgt er voor dat er groepsdoorbrekend wordt samengewerkt!

  Lees meer...