Welkom bij De Driekleur Dalton

Dé daltonschool in 's-Gravenzande!

Wij willen kinderen kritisch en met open blik voorbereiden op de toekomst!

Wij zijn een daltonschool waar de kernwaarden zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken, effectiviteit en reflectie de basis vormen voor ons onderwijs. Vanuit deze kernwaarden streven wij naar een omgeving waarin kinderen kennis opdoen, leren samenwerken en zich ontwikkelen als persoon.

Klik op onderstaande foto voor een muzikaal welkom op onze school!

                                                            

Nieuws

Preview foto
Juffen&Meestersdag
29 jun 2018 - Allemaal tegelijk jarig! Wat een feest vierden wij op onze juf en meestersdag.

Het was genieten en we willen iedereen bedanken voor de tekeningen, knuffels en leuke cadeautjes die de leerkrachten hebben ontvangen.

Foto's


Preview foto
Juf Yvonne geslaagd!
22 jun 2018 - Gisteren heeft juf Yvonne haar Dalton diploma behaald. Zij rondde de tweejarige opleiding succesvol af en is nu ook een daltongecertificeerde leerkracht. Knap gedaan juf!

Preview foto
Nieuwsbrief 19, 2017-2018
19 jun 2018 - Nieuwsbrief 19 staat op de website!

 

 

 

 


Preview foto
Pyjamadag; We zijn allemaal UNIEK!
14 jun 2018 - Vandaag allemaal in pyjama en met gekke haren naar school. Een unieke dag waarop we stilstaan bij het feit dat we allemaal anders zijn en dat we dat van een ieder respecteren.

Fotoalbum pyjamadag


Preview foto
Nieuwsbrief 18, 2017-2018
05 jun 2018 - Nieuwsbrief 18 staat op de website!

In nieuwsbrief nr. 17 o.a. de agenda, informatie over de nieuwe methode Blink, nieuwe chrome-books en meer.

 

 

 

 


Preview foto
Nieuwsbrief 17, 2017-2018
24 mei 2018 - Nieuwsbrief 17 staat op de website!

In nieuwsbrief nr. 17 o.a. aandacht voor onze zoektocht naar groene tuindershanden, de data voor de Daltoninloop en een bijzondere onderzoeksvraag vanuit groep 4.

 

 

 

 


Preview foto
Moederverwendag
24 mei 2018 - Woensdagmiddag 23 mei werden de moeders van de kinderen door hun kinderen in de watten gelegd. Even een uurtje relaxen in de kapsalon, massagesalon, yogazaal, manicure of een van een heerlijk sapje. De moeders die helaas niet konden komen ontvingen een leuk zoenpasje.

Fotoalbum


Preview foto
Groep 8 op kamp!
16 mei 2018 - Vanochtend is groep 8 vertrokken naar Austerlitz. Het belooft weer een superkamp te worden. We wensen hen ontzettend veel plezier samen!

Preview foto
Nieuwsbrief 16, 2017-2018
24 apr 2018 - Nieuwsbrief 16 staat op de website!

In deze nieuwsbrief leest u o.a. informatie over het inspectiebezoek in de afgelopen week aan onze school.

 

 

 


Preview foto
Bij ons zit je goed!
19 apr 2018 - We kunnen trots zijn!
Vandaag zijn beide locaties van de Driekleur bezocht door de onderwijsinspectie. Onze school werd op alle beoordeelde onderdelen positief beoordeeld. O.a. werden de kwaliteitszorg en kwaliteitscultuur gewaardeerd met 'GOED'.
De inspecteurs waren unaniem in hun oordeel dat het onderwijs op de Driekleur vanuit passie wordt gegeven en dat we goed onderwijs verzorgen!
Tijdens het onderzoek werden groepen bezocht, lessen bekeken, kindgesprekken en oudergesprekken gevoerd en vond er een gesprek met directie en samenwerkingspartners plaats.

Preview foto
Iedereen geslaagd!
16 apr 2018 - Wat een superprestatie van onze groep 7 kanjers.

Zij zijn ALLEMAAL geslaagd voor het verkeersexamen. Zowel voor het theoretisch als praktische gedeelte!

Knap gedaan hoor!


Preview foto
Cruyff-plein voor Driekleur Dalton!
13 apr 2018 -  

‘Wij willen graag een sportief plein waar we op een sportieve manier samen kunnen sporten en spelen”. Dat is wat de leerlingenraad van de Driekleur Dalton een aantal maanden geleden opnam in de subsidieaanvraag voor een schoolplein 14, het schoolplein van de Cruyff Foundation.

 

Ja…u leest het goed! De kinderen vroegen de subsidie zélf aan en maakten samen het plan. Er werd zelfs een video-vlog gemaakt om de gemeente Westland en de Cruyff-Foundation te overtuigen dat het plein er moest komen. Extra feestelijk was dan ook het moment dat zij het bericht kregen dat de aanvraag was goedgekeurd en het plein werd toegekend. Vooral het feit dat de kinderen dit proces zelf hadden uitgewerkt werd beloond!

 

De wens voor het aanbrengen van een atletiekbaan, een kleurrijke muur met doelcirkels en een grote spelcirkel bij de ingang van het plein is de afgelopen week uitgekomen.

 

Samenwerking en het zelf organiseren/uitwerken van een plan zijn belangrijke waarden binnen het daltononderwijs. Deze vaardigheden zijn nodig voor de toekomst. Deze kinderen hebben in ieder geval laten zien dat het met hun ondernemersvaardigheden wel goed zit.

 

Ook werden de 14 Cruyff-regels zichtbaar opgehangen op het schoolplein. Samen sporten en spelen gebeurt natuurlijk wel vanuit afspraken. Het Cruyff plein is inmiddels al goed in gebruik genomen door de kinderen. Sport, spel en beweging gaan hand in hand met plezier. En daar is toch immers een schoolplein voor!

 


Preview foto
Nieuwsbrief 15, 2017-2018
10 apr 2018 - Nieuwsbrief 15 staat op de website!

In deze nieuwsbrief leest u o.a. informatie over de schoolfotograaf op 5 april.

 

 

 


Preview foto
Lekkers namens de OR
29 mrt 2018 - Namens de Ouderraad kregen alle kinderen van de school vanmiddag iets lekkers van de paashaas.

Preview foto
Nieuwsbrief 14, 2017-2018
27 mrt 2018 - Nieuwsbrief 14 staat op de website!

In deze nieuwsbrief leest u o.a. informatie over de schoolfotograaf op 5 april.

 

 

 


 • Zelfstandigheid
  Zelfstandig leren en werken op De Driekleur Dalton staat voor actief leren en doelgericht werken. Kinderen bij ons op school leren o.a. te plannen door het werken met een takenkaart. Deze manier van werken stimuleert  het probleemoplossend denken van kinderen.

  Lees meer...

   

 • Verantwoordelijkheid
  Verantwoordelijkheid nemen en geven vinden wij belangrijk! Zo zijn we allen verantwoordelijk voor onze eigen taak, ons eigen gedrag en voor onze omgeving.

  Onze leerlingenraad, de DaltonRaad, praat en denkt mee over het onderwijs op school.

  Lees meer...

   

   

   

 • Samenwerken
  Samenwerken is een belangrijke kernwaarde binnen ons daltononderwijs. Wij doen dan ook veel samen. In alle groepen werken we met 'maatjes' en leren de kinderen goed samenwerken.  

  Met, maar ook van elkaar leren!

  Onze Samenwerkkast zorgt er voor dat er groepsdoorbrekend wordt samengewerkt!

  Lees meer...