Welkom bij De Driekleur Dalton

Dé daltonschool in 's-Gravenzande!

Wij zijn een daltonschool waar de kernwaarden zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken, effectiviteit en reflectie de basis vormen voor ons onderwijs. Vanuit deze kernwaarden streven wij naar een omgeving waarin kinderen kennis opdoen, leren samenwerken en zich ontwikkelen als persoon.

Sfeer proeven door een kijkje te nemen? Bekijk onze sfeerreportage!                                  

Nieuws

Preview foto
Hoedjesparade Prinsjesdag
19 sep 2017 - Wat een geweldige parade van hoedjes ging er over de catwalk. Op het schoolplein showden alle kinderen hun eigen gemaakte hoedje op eigen wijze. Het hartstochtelijke applaus van het publiek was verdiend. Deze burgerschapsles over Prinsjesdag is dan ook zeker geslaagd!

Fotoalbum hoedjesparade


Preview foto
Een eigen oordopje
14 sep 2017 - Deze week ontvangen de kinderen van de groepen 3 t/m 8 hun eigen oordopjes om te gebruiken wanneer zij met de tablets werken. De kinderen van groep 4/5 concentreren zich hier op hun taak.

Preview foto
Nieuwsbrief 2, 2017-2018
13 sep 2017 - De tweede nieuwsbrief van dit schooljaar staat online.

Preview foto
Startgesprekken
12 sep 2017 - Startgesprekken: het kind staat centraal!
Wat heeft het kind nodig voor een plezierig en leerzaam schooljaar? Wat moeten wij weten van uw kind? Ouder(s) en leerkracht(en) doen het samen!

Preview foto
De meest wonderlijke foto is van ....
07 sep 2017 - De vakantieverwonderwedstrijd is gewonnen door Kimberley uit groep 6. Haar foto met een supergrote Oehoe werd democratisch gekozen (door de kinderen van de hele school) tot het wonderlijkste plaatje. Zij ontving een leuk 'vakantie-verwonder-kwartetspel'. Gefeliciteerd Kimberley!

Preview foto
Nieuwsbrief 1, 2017-2018
30 aug 2017 - De eerste nieuwsbrief van dit schooljaar staat online. U vindt hierin o.a. informatie over schoolreizen en startgesprekken en de informatieavond.

Nieuwsbrief 1


Preview foto
GVO en HVO lessen
29 aug 2017 - Vanochtend zijn voor de groepen 3 t/m 6 de godsdienstlessen (GVO) en de lessen humanistische vorming (HVO) weer gestart. In de GVO lessen Kinderen zitten vol levensvragen. Binnen de GVO lessen van juf Carolien wordt uw kind geholpen om een eigen antwoord op deze vragen te vinden. In de lessen leren de leerlingen begrip en respect op te bouwen voor anderen en hoe zij in het leven staan. De lessen gaan over thema's uit het leven van de kinderen, zoals; respect, vertrouwen, afscheid nemen, vriendschap en liefde. Deze thema’s worden verbonden met Bijbelse en andere levensbeschouwelijke verhalen.Ook bij de HVO-lessen leren onze kinderen na te denken over wie zij zijn, wat hun drijfveren zijn en wat ze kunnen. Tijdens de lessen wordt hierover gepraat en maken leerlingen kennis met meningen en ervaringen van anderen. Juf Hedy sluit daarmee aan bij de concrete ervaringen van leerlingen.

Preview foto
We zijn gestart!
21 aug 2017 - De zomervakantie zit erop! Vandaag zijn we allemaal weer fris begonnen! We hebben er heel veel zin in en wensen iedereen een leerzaam en fijn schooljaar toe!

 • Zelfstandigheid
  Zelfstandig leren en werken op De Driekleur Dalton staat voor actief leren en doelgericht werken. Kinderen bij ons op school leren o.a. te plannen door het werken met een takenkaart. Deze manier van werken stimuleert  het probleemoplossend denken van kinderen.

  Lees meer...

   

 • Verantwoordelijkheid
  Verantwoordelijkheid nemen en geven vinden wij belangrijk! Zo zijn we allen verantwoordelijk voor onze eigen taak, ons eigen gedrag en voor onze omgeving.

  Onze leerlingenraad, de DaltonRaad, praat en denkt mee over het onderwijs op school.

  Lees meer...

   

   

   

 • Samenwerken
  Samenwerken is een belangrijke kernwaarde binnen ons daltononderwijs. Wij doen dan ook veel samen. In alle groepen werken we met 'maatjes' en leren de kinderen goed samenwerken.  

  Met, maar ook van elkaar leren!

  Onze Samenwerkkast zorgt er voor dat er groepsdoorbrekend wordt samengewerkt!

  Lees meer...