Welkom bij De Driekleur Dalton

Dé daltonschool in 's-Gravenzande!

Wij zijn een daltonschool waar de kernwaarden zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken, effectiviteit en reflectie de basis vormen voor ons onderwijs. Vanuit deze kernwaarden streven wij naar een omgeving waarin kinderen kennis opdoen, leren samenwerken en zich ontwikkelen als persoon.

Klik op onderstaande foto voor een muzikaal welkom op onze school!

                                                            

Nieuws

Preview foto
Peutervoorstelling gaat niet door!
18 jan 2018 - Vooruitlopend op de verdere berichtgeving omtrent de stormschade en ontruiming graag aandacht voor het volgende:

Vrijdagochtend 19 januari stond er een peutervoorstelling gepland. Deze voorstelling gaat niet door!

Eerder zijn er voor deze voorstelling flyers uitgedeeld en posters verspreid. Wij hebben geen zicht welke ouders met peuter deze voorstelling willen bijwonen.

Wij willen u vragen om, wanneer u ouders kent die wilde komen, hen dan te informeren over het feit dat de voorstelling helass niet door kan gaan.


Preview foto
Storm treft gebouw!
18 jan 2018 - Vanmorgen rond 9.30 uur werden groep 5 en de naastgelegen groep 4 opgeschrikt door grote stukken dakbedekking en constructiemateriaal die naar beneden kwamen. Een leerling is hierbij lichtgewond geraakt. Zijn ouders zijn met hem naar de huisarts voor behandeling en verdere controle. U begrijpt dat het onderwijs vandaag niet meer door kan gaan. Omdat wij het zekere voor het onzekere willen nemen, hebben wij besloten om niet alleen de kinderen van de getroffen lokalen, maar alle leerlingen naar huis te laten gaan. Op dit moment zijn wij bezig om alle ouders telefonisch te benaderen. Wij vragen u nu om uw kind voor vandaag te komen ophalen. 

Hoe de situatie morgen en na het weekend zal zijn, is op dit moment nog niet in te schatten. Wij zullen zowel via Digiduif als de website u zo goed mogelijk informeren.


Preview foto
Groep 7 denk mee met burgemeester!
17 jan 2018 - Wij denken mee!

Vanmorgen hebben de groepen 7 van beide locaties meegedaan aan het project '' Wij denken mee'. Burgemeester Agnes van Ardenne bracht een bezoek aan onze school. Kinderen kunnen gedurende dit project mee denken aan een profielschets voor een nieuwe burgemeester. Na het mini-college van de burgemeester, waar aandachtig naar werd geluisterd, gingen de kinderen creatief aan de slag met het maken van een profielschets. Een leerzaam project!

Fotoalbum 'Wij denken mee'


Preview foto
Nieuwsbrief 9, 2017-2018
09 jan 2018 - Nieuwsbrief 9 staat online.

In deze nieuwsbrief leest u o.a over de activiteiten die in januaro worden georganiseerd voor ouders met peuters!

 

di. 16 januari:

Inloopspeeluur peuters van 10.00 tot 11.00 uur

 

vr. 19 januari:

Peutervoorstelling  Het muizenhuis

 

ma. 29 januari:

Open huis van 9.00 uur - 11.00 uur en van 19.00 uur - 20.00 uur


Preview foto
Kerstgala
22 dec 2017 - Wat een feestelijke kerstgala met een fijne sfeer. De kinderen hebben genoten! Wat zagen zij er allemaal prachtig uit. De opbrengst voor Serious Request, maar liefst 2025 euro zorgde voor de slagroom op alle heerlijke gerechten. Fotoalbum kerstgala

Preview foto
Kerstmarkt 'het glazen huis'
19 dec 2017 - Wat een geweldige opkomst. Ouders, opa's en oma's bezochten massaal onze kerstmarkt. Kersknutsels van de kinderen werden verkocht, er was een grote loterij, een kerstveiling en vele activiteiten werden georganiseerd door de kinderen.

Fotoalbum kerstmarkt

Foto's "Happy wishes'


Preview foto
Nieuwsbrief 8, 2017-2018
15 dec 2017 - Nieuwsbrief 8 staat online. In deze nieuwsbrief o.a. informatie over ons eigen glazen huis en de komende kerstviering.

 


Preview foto
Ons eigen GLAZEN HUIS
07 dec 2017 - Volgende week woensdag wordt ons eigen glazen huis geopend en start onze actie voor Serious Request 'Breng ze samen'. Groep 8 is bezig met plannen, creëren en organiseren van deze actie. Verantwoordelijk voor de omgeving, zelfstandig en samen aan de slag.

Preview foto
Sint 2017
05 dec 2017 - Wat is het weer een gezellig feest en wat genieten we met elkaar.

Veel foto's staan al in de map Sint 2017.

Deze fotomap zal de komende dagen worden aangevuld met foto's van de aankomst, de Sint talemntenshow en surprises uit de groepen.


Preview foto
Rommelpiet
30 nov 2017 - Wat kan chaos veel plezier geven. Nadat op woensdag alle schoenen waren gezet is in de nacht van woensdag op donderdag de rommelpiet op onze school geweest. Alles lag overhoop en de dag begon dus met opruimen. De jaarlijkse actie van rommelpiet zorgt altijd veel plezier voor kinderen, maar ook voor ouders en de leerkrachten. Samen genieten van rommel!

Bekijk het foto-album rommelpiet


Preview foto
Nieuwsbrief 7, 2017-2018
29 nov 2017 - Nieuwbrief 7 staat online. 

In deze nieuwsbrief vindt u o.a. de agenda, een stukje over gezonde traktaties en een stukje geschiedenis van het daltononderwijs.

 


Preview foto
Leren door te reflecteren!
24 nov 2017 - Naast de Daltonkernwaarden Verantwoordelijkheid, Samenwerken, Zelfstandigheid en Effectiviteit is de kernwaarde Reflecteren een belangrijke in ons onderwijs. Aan het begin van de schoolweek plannen de kinderen hun taken in op hun takenkaart. Hiervoor gebruiken zij de kleuren van de dag.Tijdens de week vinden er dagelijks reflectiegesprekken plaats. Wat ging er goed? Wat kan er beter? Hoe heb je het ervaren? Waar ga je de volgende keer op letten? Dit zijn waardevolle momenten die kinderen helpen om inzicht te krijgen in het proces van leren.

Preview foto
Andre Kuipers inspireert
15 nov 2017 - Juffen en meester lieten zich vanmiddag inspireren door een lezing van astronaut André Kuipers. Wat kunnen we op school met Wetenschap & Techniek en hoe leren we kinderen hun steentje bij te dragen aan een duurzame wereld?

Preview foto
Nieuwsbrief 6, 2017-2018
14 nov 2017 - Nieuwsbrief 6 staat online. 

In deze nieuwsbrief vindt u o.a. de agenda, een stukje over gezonde traktaties en een stukje geschiedenis van het daltononderwijs.

 


Preview foto
Nieuwsbrief 5, 2017-2018
28 okt 2017 - Nieuwsbrief 5 staat online. 

 


 • Zelfstandigheid
  Zelfstandig leren en werken op De Driekleur Dalton staat voor actief leren en doelgericht werken. Kinderen bij ons op school leren o.a. te plannen door het werken met een takenkaart. Deze manier van werken stimuleert  het probleemoplossend denken van kinderen.

  Lees meer...

   

 • Verantwoordelijkheid
  Verantwoordelijkheid nemen en geven vinden wij belangrijk! Zo zijn we allen verantwoordelijk voor onze eigen taak, ons eigen gedrag en voor onze omgeving.

  Onze leerlingenraad, de DaltonRaad, praat en denkt mee over het onderwijs op school.

  Lees meer...

   

   

   

 • Samenwerken
  Samenwerken is een belangrijke kernwaarde binnen ons daltononderwijs. Wij doen dan ook veel samen. In alle groepen werken we met 'maatjes' en leren de kinderen goed samenwerken.  

  Met, maar ook van elkaar leren!

  Onze Samenwerkkast zorgt er voor dat er groepsdoorbrekend wordt samengewerkt!

  Lees meer...