02 mei 2022

Uit de krant: 'Overvolle school breidt uit'

Het team montessoribasisonderwijs in ’s Gravenzande zou het liefst morgen al starten. Na de zomervakantie starten de Driekleur en Okidoki met montessorionderwijs in ‘s Gravenzande.

De voorbereidingen om goed te starten na de zomervakantie verlopen heel voorspoedig. De locatie aan de Julianaweg wordt verbouwd en fraai ingericht met montessorileermiddelen. De kinderen die in de peuterkleutergroep komen moeten zich immers helemaal thuis voelen.

Team staat klaar

Het team dat voorlopig bestaat uit een directeur, een leerkracht en pedagogisch medewerkers zijn bekend en willen graag van deze montessorischool een succes te maken. Zij staan te trappelen van ongeduld om de kinderen te ontvangen en volgen nu extra scholing om het gedachtengoed van Maria Montessori goed over te kunnen brengen.

Na het bekend worden van de start van montessorionderwijs in ’s-Gravenzande kwamen al snel de eerste aanmeldingen binnen. Dat is niet zo verrassend, want montessorionderwijs in het Westland staat in de belangstelling. In Monster en Naaldwijk zijn er al montessorischolen en vanaf augustus 2022 dus ook in ‘s-Gravenzande!

De komende jaren moet deze montessoriafdeling groeien tot een volledig aanbod voor 3 t/m 13 jarigen. De planning is dat er jaarlijks minimaal een groep bij komt. Eerst dus de peuterkleutergroep voor 3 t/m 5-jarigen en dan stap voor stap verder groeien.

Ook nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak voor meer informatie of aanmelden:

OBS De Driekleur Montessori 0174-414023

Okidoki 0174-441510

U kunt ook een mail sturen naar Ingrid Zuidgeest, directeur via: i.zuidgeest@obsdedriekleur.nl