Nieuws

25 maart 2022

OBS de Driekleur gaat op avontuur

Wij zetten een nieuwe koers uit. En hoe! We hebben de mouwen opgestroopt en het onderwijs in ’s Gravenzande goed onder de loep genomen. Het is nu tijd voor het bekend maken van onze vernieuwingen op onze locaties met een nieuwe naam, een nieuwe locatie én een nieuw logo.
Preview foto
Van Wilhelmina naar Avonturier

OBS De Driekleur heeft nu twee locaties; Dalton en Wilhelmina. Elke locatie heeft zijn eigen onderwijsvorm. Op de locatie Dalton draait het om zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en samenwerken. Op locatie Wilhelmina staan uitdagende thema’s centraal. Kinderen leren hier onderzoeken, ondernemen en ontdekken. Daar hoort ook een nieuwe naam bij. De naam Avonturier past veel beter bij deze tijd en de wijze waarop kinderen hier les krijgen.

 

Nieuwe locatie in september

Met de komst van Montessorionderwijs zijn we naast de Avonturier en Dalton klaar voor de toekomst. In Naaldwijk en Monster bestaat al Montessorionderwijs, maar dit ontbreekt nog in ’s Gravenzande, daarom hebben we besloten om uit te breiden. Montessori leert kinderen het zelf te doen. In nauwe samenwerking met Kinderopvang Okidoki starten we na de zomervakantie aan de Julianaweg een peuterkleutergroep voor 3- en 4-jarigen. De komende jaren willen we stap voor stap het Montessori-onderwijs laten groeien naar een aanbod voor kinderen van 3 tot 13 jaar.

 

OBS De Driekleur heeft straks drie locaties. Zo valt er binnen het openbaar onderwijs, echt te kiezen uit drie kleuren of drie smaken. De onthulling van het logo gaan we binnenkort samen met de kinderen feestelijk vieren.