Groep 4

Groep 4 is een jaar waarin we veel dingen leren. Met schrijven leren we de hoofdletters en hoe we netjes tussen de lijntjes moeten schrijven. 

 

Met rekenen maken we gebruik van snappet. We leren optellen en aftrekken t/m 100, de tafels komen aan bod. Verder leren we met gepast geld betalen en oefenen we met klokkijken. 

Met spelling en taal hebben we een nieuwe methode. Dit is Taal Actief 4. Gerrit helpt de kinderen tijdens de lessen met de leerstof. Ze kunnen bij deze methode goed op hun eigen niveau werken. 

 

Met blink leren we van alles over de wereld. De ene keer is dat over dinosaurussen, dan weer over huizen bouwen. We leren over de ruimte en over tradities in verschillende landen. We maken in de klas dan ook altijd een themahoek, zodat de kinderen bepaalde situaties kunnen uitspelen die ze geleerd hebben. 

 

Natuurlijk is lezen ook heel belangrijk in groep 4. We beginnen elke ochtend met lezen in onze eigen boek als we binnen komen. Onze leesmethode is Blink Lezen. Dit sluit aan bij de thema's waar we in de klas meewerken. Hierdoor wordt lezen nog leuker! We lezen verschillende teksten en verhalen om het leesplezier te vergroten.

Nieuw dit schooljaar is het vak Engels. Aan de hand van de methode "Groove me" leren de kinderen al een behoorlijk woordje Engels te praten. Hier helpt Okki de kinderen mee door middel van liedjes en andere verschillende opdrachten. 

Ook gaan we dit jaar lekker knutselen, tekenen en zingen!