Groep 3

Het spannende van groep 3 is dat we starten met het leren lezen en rekenen. Alle voorbereidingen hiervoor zijn natuurlijk al in groep 1 en 2 gestart.  De letters die de kinderen leren lezen, leren ze ook direct in schuinschrift schrijven. Eerst nog met potlood, vanaf februari met een stabilo pen.  

 

Voor lezen gebruiken wij de leesmethode Veilig leren lezen, de Kim-versie. Hierin worden in kern 1 t/m 6 de klinkers, medeklinkers en de tweetekenklinkers (oe/ie/ei/ou/au/ui) in woordjes van 1 lettergreep aangeboden.  In kern 7 t/m 11 worden de woorden steeds moeilijker en langer. Het is de bedoeling dat de kinderen aan het einde van groep 3 echt al een boekje vlot kunnen lezen. 

 

Voor rekenen hebben wij de methode Alles telt. De kinderen oefenen o.a. het tellen tot 100, maken sommen tot de 20, leren bij klokkijken de hele en de halve uren, maken kennis met euro's en met meten. 

 

Zowel voor lezen en spelling, maar ook voor woordenschat en rekenen hebben we mooie computerprogramma's waar de kinderen met veel plezier aan werken. Het leesprogramma kan ook thuis geoefend worden. 

Verder werken we met onze methode Blink over de wereld, over de natuur en over onze eigen geschiedenis, de geschiedenis van mama en papa en opa en oma. Ook wordt er aandacht besteed aan het verkeer, met bv. oefenlessen op het schoolplein. 

 

Tenslotte wordt er in groep 3 natuurlijk ook veel gezongen, gedanst, geknutseld, gespeeld en gesport!