Groep 1-2A

In groep 1/2 A zitten kinderen in de leeftijd van 4, 5 en 6 jaar. Door de gemengde samenstelling kunnen de kinderen veel van elkaar leren en elkaar helpen. 

Wanneer kinderen zich veilig voelen kunnen zij zich goed ontwikkelen. Wij besteden veel aandacht aan een fijne sfeer in de groep, waarin de kinderen zich gewaardeerd voelen en zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen. 

In groep 1/2 leren de kinderen voornamelijk spelenderwijs. We werken met thema’s, waarbij er een aantal weken rond een bepaald onderwerp wordt gewerkt. 

Binnen een thema bieden wij uitdagende activiteiten aan op het gebied van taal, rekenen, creativiteit, muziek, dans, drama, spel en gym.  

Ook krijgen de kleuters Engels aangeboden waarbij er aandacht wordt besteed aan woordjes in de directe omgeving van de kinderen (school, familie, seizoenen etc.).  

Onze vorm van werken noemen wij basisontwikkeling. Tijdens de thema’s die wij behandelen is er veel inbreng mogelijk door de kinderen. Dit zie je voornamelijk terug in de themahoek. Wij stimuleren de kinderen door ze actief bezig te laten zijn en zelf te ondernemen, te ontdekken en te onderzoeken. 

Wij houden de ontwikkeling van de kinderen nauwlettend in de gaten met behulp van observaties. Deze observaties worden op meerdere momenten in het schooljaar bekeken en vastgelegd in Bosos. 

De kinderen uit groep 2 krijgen 2 keer per jaar een rapport mee naar huis.  

Wanneer uw kind een aantal maanden bij ons in de klas gezeten heeft, komen wij graag op huisbezoek.  

Op de woensdag is er gelegenheid om mee te doen met kleuterzwemmen.