Welkom bij De Driekleur Wilhelmina

OBS De Driekleur Wilhelmina is een openbare basisschool waar in een prettige sfeer wordt gewerkt aan goed onderwijs. Wij willen graag dat kinderen met plezier naar school gaan. De kernwaarden 'betrokkenheid' (betekenisvol), 'opbrengstgericht' en 'respect' (veiligheid) vormen de basis van waaruit wij werken.

Klik op onderstaande foto voor een muzikaal welkom op onze school!

Wij denken mee!
17 jan 2018 - Wij denken mee!

De kinderen van groep 7 hebben vandaag mee gedaan aan het project 'Wij denken mee'.

Burgemeester Agnes van Ardenne bracht een bezoek aan onze school. Kinderen kunnen gedurende dit project meedenken over de profielschets voor een nieuwe burgemeester. Na een mini-college van de burgemeester, waar aandachtig naar werd geluisterd, gingen de kinderen creatief aan de slag met het maken van een profielschets voor een nieuwe burgemeester. Een leerzaam project.

Foto-album 'Wij denken mee'

Inloopspeeluur
16 jan 2018 - Vanmorgen was het eerste inloopspeeluur voor peuters. Er werd direct enthousiast meegespeeld in de dierenkliniek. Dit is het nieuwe thema voor de komende weken in de kleutergroepen.

Gratis voorstelling op 23 januari
16 jan 2018 - Op dinsdag 23 januari speelt Mariska Simon de voorstelling "Muizenhuis". Deze voorstelling-die gratis toegankelijk is-wordt speciaal voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar opgevoerd. Samen met uw peuter bent u van harte welkom. Ook de kleutergroepn zullen deze voorstelling gaan bekijken. Er zijn twee speelrondes: zowel om 9.30 u. als om 11.00 u.

Nieuwsbrief 9, 2017-2018
09 jan 2018 - Nieuwsbrief 9 staat online. In deze nieuwsbrief leest u o.a informatie over de voorstelling voor nieuwe peuters en hun ouders, over schaatsen en Museumbezoek van groep 7

Klaar voor het kerstfeest
18 dec 2017 - De Wilhelminalocatie is helemaal klaar voor het kerstfeest van aanstaande donderdag. Alles is versierd. In de hal staat een prachtige wensboom. Ook hebben de kinderen mooie kerstknutsels gemaakt voor de kerstmarkt. We hebben er zin in.

• Betrokkenheid
    De activiteiten zijn altijd verbonden aan inhouden of thema’s, die voor kinderen interessant en betekenisvol zijn. Als iets betekenis heeft voor kinderen, dan ontstaat betrokkenheid. En kinderen die betrokken zijn leren/ontwikkelen zich!
  • Opbrengstgericht
    Ontwikkelingsgericht werken is opbrengstgericht in de volle breedte! Om het maximale uit ieder kind te halen is een cultuur, gericht op verbetering van de leerresultaten van alle leerlingen essentieel.

• Respect
    Respect voor elkaar is erg belangrijk. Iedereen op school moet zich fijn kunnen voelen. Op De Driekleur besteden wij dan ook veel aandacht aan sfeer en veiligheid.