Groep W7

Welkom op de groepspagina van groep 7!

Groep 7 is een vrolijk stel, maar kan ook erg hard werken. De leerkrachten van deze groep zijn Juf Mieke en meester Frank. We wensen u veel plezier bij het lezen van onze nieuwsberichtjes!

19 okt 2018 - Voorleeswedstrijd

Op donderdag 18 oktober was het zover. De voorleeswedstrijd. Uit groep zeven deden drie kanjers mee: Clover, Nick en Len. Ze deden het alle drie erg goed. Helaas werd niemand van ons de voorleeskampioen.

Wel waren er twee winnaars : Kaylin en Gina wonnen een penseel en een griffel! Gefeliciteerd meiden!

Het was een gezellige middag en als afsluiter zongen en dansten we nog één keer op het liedje van Kinderen voor kinderen.

04 okt 2018 - Orka les
Preview foto Orka les. Donderdag 4 oktober 2018

Hoe gaan we met elkaar om? Kan je goed voor jezelf opkomen? Kan je gedrag van een ander dat je niet prettig vindt negeren of kies je dan voor een andere plek?

Dit soort dingen oefenen we tijdens de Orka lessen. We kijken wie de leiding neemt en of we dat een prettige manier van leiding geven vinden. Wanneer we bijv. met een groepje een letter moeten maken. Het lijkt op een spelletje, maar is erg leerzaam en ook nog leuk!

02 okt 2018 - Dag van de Westlandse techniek
Preview foto Vandaag is het de zogenaamde dag van de Westlandse techniek. We gingen vandaag bij twee bedrijven op bezoek. De eerste was drukkerij van Deventer. Daar zagen we wat het werken in een drukkerij allemaal inhoudt.

Daarna fietsten we maar Doklerwaal waar het bedrijf KWS bezig is met het aanleggen van een weg. We leerden waaruit asfalt bestaat en wat er allemaal bij komt kijken om een weg aan te leggen.

Wat een leuke en leerzame ochtend!

21 sep 2018 - Boter, kaar en eieren in de gymzaal
Preview foto Op vrijdag heeft groep 7 gym. De kinderen mogen dan zelf spellen bedenken. Zo bedachten Victor en Iggi een “steen-papier-schaar” spel waarbij je zo snel mogelijk naar de overkant moet springen, maar onderweg kwam je iemand tegen…. Het was héél spannend.

Een week later bedachten Chaia en Amna boter-kaas-eieren waarbij je goed moest samenwerken én ook nog goed moest nadenken waar je het lintje neerlegde.

De kinderen vinden het erg leuk om “zelf” gymles te geven. Ze denken goed na over de spellen en zijn hierdoor ook zelf verantwoordelijk.

21 sep 2018 - Techniek
Preview foto Dinsdag 11 september mochten de kinderen kennis maken met techniek en allerlei technische toepassingen. Zo maakten ze een verbinding tussen twee watervaten, “sleutelden” virtueel met een VR bril en leerden van alles over licht- en geluidtechniek op evenementen. En dit waren maar een paar van de activiteiten. Wat een geweldig leuke maar ook zeer leerzame ochtend.

21 sep 2018 - Wereldsterren in groep 7
Preview foto Bij onze nieuwe methode Blink werken we nu over “wereldsterren”. Djengis Khan komt voorbij waarbij we ons afvroegen of het een wereldster was of toch gewoon een grote boef?

Over Willem I, Vincent van Gogh, Johannes Vermeer, Aletta Jacobs en Multatuli zijn prachtige presentaties gemaakt. De kinderen hebben er veel over gelezen en kunnen u er alles over vertellen.

Afgelopen week kwam Anne Frank voorbij. De kinderen bekeken wat zij allemaal heeft meegemaakt in haar leven en waarom ze zo beroemd is geworden. We sloten het af met een collage over haar leven. Hierbij werd heel goed samengewerkt.

31 aug 2018 - Start Schooljaar
Preview foto Vandaag is groep 7 voor het eerst aan de slag geweest met de nieuwe chromebooks. De kinderen zijn enorm enthousiast begonnen met het kijken wat er allemaal mogelijk is. Daarna deden we met z’n allen een wedstrijd snel rekenen. Op het bord zagen we hoe snel alle “aapjes” klommen, en welke kinderen er uiteindelijk hadden gewonnen.