Groep W6

Welkom op de groepspagina van groep 6! 

 

Groep 6 is een groep van 25 kinderen. Het is een gezellige groep en ze kunnen hard werken.

We leren dit jaar heel veel nieuwe dingen. Zo gaan we aan de slag met woordenschat en leren we woorden als traditioneel, grasgroen, allesbehalve, ongeacht enz.  Het zijn teveel woorden om op te noemen! 

Met spelling gaan we o.a. aan de slag met ng en nk woorden. Later komen daar ij en ei woorden bij, woorden met ch en cht en nog veel meer. 

 

De methode voor spelling en taal heet Taal actief. De kinderen werken zowel in een werkboek als op hun chromebook en oefenen veel met spellingcategorieën, werkwoorden, woordsoorten enz. enz. 

 

Rekenen kunnen ze al erg goed, maar dit jaar komen er nieuwe dingen bij. Rekenen met geld, met gewichten, met grafieken en optelsommen onder elkaar. De methode die we hiervoor gebruiken is Wereld in getallen. Deze methode werkt voor elk kind op het chromebook en past de oefenstof aan, aan het niveau van het kind. Elk kind werkt (in principe) op hetzelfde niveau, maar de één heeft meer oefenstof nodig dan de ander. Sommige goede rekenaars krijgen extra uitdaging.

 

Uiteraard besteden we aandacht aan de creatieve vakken, muziekonderwijs en uitstapjes die erg leerzaam zijn zoals het onderzoeken van bodemdiertjes.

 

Met de methode Blink hebben we geïntegreerd zaakvakken onderwijs. Geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek komen hierbij aan de orde in thema's. Dit doen we twee keer per week. De kinderen gaan vaak onderzoekend aan de slag met een onderwerp en leren op die manier hoe de wereld in elkaar zit. 

We integreren bij Blink ook vaak de creatieve vakken. Zo werken we bijvoorbeeld met het Thema “ik hou van Holland” met verf om Delftsblauwe bordjes te maken en een kunstwerk zoals de Hollandse meesters. 

 

Blink Engels hebben de kinderen één keer per week. Ze leren Engels spreken en schrijven op een speelse manier met liedjes. Dit gaan we ook (voorzichtig) al toetsen. 

 

Op dinsdag hebben we gym en op donderdagochtend hebben de kinderen zwemles. Zo hebben de kinderen verschillende vormen van bewegingsonderwijs. Een prettige bijkomstigheid is dat de kinderen aan hun zwemvaardigheden kunnen werken. De kinderen die nog niet in het bezit zijn van een zwemdiploma krijgen de kans deze alsnog te behalen.  

De leerkrachten van deze groep zijn juf Mieke en juf Marjolein.