Groep W1-2B

Welkom!

In groep 1-2 begint uw kind aan een lange schoolperiode bij ons op school. Heel spannend!

Wij proberen de kennismaking zo prettig mogelijk te laten verlopen en hopen dat uw kind zich snel thuis voelt en met plezier naar school gaat!

De leerkrachten van groep 1-2B zijn juf Wieka en juf Manja

29 nov 2018 - Werken in de klas

Zo af en toe maken we wat foto’s in de klas. Soms zijn de kinderen trots op wat ze gemaakt hebben. Of ze zijn zo leuk aan het spelen, dat we dat willen vastleggen.

29 nov 2018 - Bezoek aan het NME
Preview foto Bezoek aan het NME

We gingen naar de kinderboerderij om de pannenkoeken les bij juf Hanneke te doen. Er stonden allemaal leuke onderdelen voor ons klaar. We gingen pannenkoeken bakken, maar moesten zelf voor alle ingrediënten zorgen. Meel zeven, koe melken, boter schudden en de kip hebben we ook van dichtbij bekeken. Het was een hele leuke, leerzame ochtend en we waren blij met de opa, oma en ouders die meegingen.

29 nov 2018 - Bezoek aan de bakker
Preview foto Bezoek aan de bakker

In het kader van ons thema de bakkerij zijn we met alle kleuters op bezoek gegaan bij bakkerij Vreugdenhill in Maasdijk. Een kampioen onder de bakkers en een hele grote bakkerij achter de winkel. Bakker Chris vertelde ons uitgebreid hoe alles in zijn werk ging. Van brood bakken tot gebak en chocolade maken. We kregen zelfs een heerlijk plakje cake en een zakje met pepernoten. Na nog wat boodschappen doen gingen we weer naar huis.

16 okt 2018 - Schoolreis
Preview foto Op dinsdagochtend zijn we samen met groep 1/2a naar het kinderboekenmuseum geweest. We vertrokken met een grote bus al vroeg naar Den Haag.

Na afloop hebben we nog wat gedronken en een koekje gegeten en toen gingen we weer terug naar school. In de middag hebben we lekker gespeeld in de speeltuin. Graag willen we het kinderboekenmuseum, de bus en de ouders die geholpen hebben bedanken. Het was een geslaagde dag!

02 okt 2018 - Meten en vergelijken
Preview foto Groep ½ B

Wij hebben een heleboel schoenendozen verzameld .

Deze dozen hebben we met elkaar bekeken en vergeleken. We hebben ze gemeten en geordend ; van groot naar klein en op kleur. We hebben ze gestapeld en gemeten hoe groot wij al zijn.

21 sep 2018 - Het kikkerfeest
Preview foto Het Kikkerfeestje in groep 1/2B was erg geslaagd. We hebben lekker koekjes gebakken, onze nieuwe scharen uitgeprobeerd en geknutseld en gebouwd rond het thema Kikker.

31 aug 2018 - Start schooljaar
Preview foto Welkom weer op school alle kinderen van groep 1/2b!!

Ze hebben er zin in , heel veel plezier dit schooljaar!