Groep W1-2A

Welkom!

In groep 1-2 begint uw kind aan een lange schoolperiode bij ons op school. Heel spannend!

Wij proberen de kennismaking zo prettig mogelijk te laten verlopen en hopen dat uw kind zich snel thuis voelt en met plezier naar school gaat!

De leerkrachten van groep 1-2A zijn juf Margret en juf Hanneke.

27 nov 2018 - Thema Bakker

Thema de bakker

Ons thema over de bakker begon met een toneelstukje over een zieke bakker, die geen brood meer kon bakken. De muizen gingen de bakker ’s nachts helpen en alles liep gelukkig weer goed af. De peuters en kleuters hebben genoten van dit toneelstuk gespeeld door de kleuter- en peuterjuffen.

De kleuters vonden op de juffenstoel een tas met bakspullen. Er werd besloten om in de themahoek een bakkershoek in te richten. We hadden ook al veel bakletters van de AH verzameld en deze werden op letters, cijfers en symbolen gesorteerd. Zo werden er hele alfabetten verzameld. Op het digibord hebben we met een plattegrond de hoek ingericht. Wat hebben we allemaal nodig voor onze eigen bakkerij?

We hebben in een potje en in een plastic zakjes graan gezaaid om te kijken hoe graan ontkiemt en groeit. Ook hebben we een proefje gedaan met 3 boterhammen om te kijken wanneer er schimmel ontstaat op een boterham en wat is een schimmel eigenlijk.

De kleuters wilden weleens een echte bakkerij bezoeken en we konden bij bakkerij Vreugdenhil terecht in Maasdijk. We hebben allemaal mooie bakkersmutsen gemaakt en met de bus van de papa van Damy zijn we op bezoek geweest. De bakker heeft alles uitgelegd over het deeg maken met gist, het rijzen en het afbakken. Met het gist wat we van de bakker hadden gekregen hebben we proefjes gedaan met ballonnen en allerlei verschillende vloeistoffen. Wat gek dat bij warmte de ballon zich vult? In de zandtafel kregen we speelzand om lekkere zandtaartjes te maken.

Nadat de juf het Pannenkoekenboek had voorgelezen zijn we bij juf Hanneke in het leslokaal van de Kreekboerderij op bezoek geweest om alles te leren wat we nodig hebben om een pannenkoek te bakken. Eitjes van kip Semmie, graan malen tot meel, boter maken, een koe melken, alles door elkaar klutsen en met dit beslag lekkere kleine pannenkoekjes bakken. Natuurlijk werden deze met stroop en suiker lekker opgepeuzeld.

In de klas en buiten hebben we nog weegopdrachten met de weegleeuw gedaan . Natuurlijk gaan we ook nog brooddeeg en echte baksels maken.

09 okt 2018 - Kinderboekenmuseum
Preview foto Op dinsdagochtend zijn we samen met groep 1/2b naar het kinderboekenmuseum geweest. We vertrokken met een grote bus al vroeg naar Den Haag. In het kinderboekenmuseum kregen de kinderen van groep 1/2a les over kikker en zijn emoties. Met de rode knop moesten we raden wat kikker voelde. Naast deze les was ook de wereld van kikker helemaal nagemaakt, waar we in mochten spelen. Er was van alles te doen van timmeren met rat tot taart bakken met varken. Na afloop hebben we nog wat gedronken en een koekje gegeten en toen gingen we weer terug naar school. In de middag hebben we lekker gespeeld in de speeltuin. Graag willen we het kinderboekenmuseum, de bus en de ouders die geholpen hebben bedanken. Het was een geslaagde dag!

27 sep 2018 - Jubileum juf Hanneke en juf Margret

Naar aanleiding van de jubilea van juf Hanneke en juf Margret was er een uitstapje georganiseerd naar de pluktuin Framblij. Als voorbereiding op het uitstapje hadden de kleuters een mooie jubileumhoed gemaakt. Nadat we met de rijouders in de pluktuin waren aangekomen, zijn we lekker gaan spelen in de speeltuin en we hebben daarna de konijnen en de kippen bezocht. Binnen gingen we een heerlijk frambozenijsje eten en de ouders en juffen kregen koffie met een frambozenmuffin. Na de uitleg van de mevrouw van de pluktuin, gingen we met ons plukmandje en een schaar de pluktuin in. We mochten twee aardbeien en twintig frambozen plukken, maar we moesten wel uitkijken voor de kwarteltjes die daar rondliepen. Na afloop kreeg iedereen nog wat druifjes in zijn mandje en dit fruit mocht allemaal mee naar huis. Het was een gezellige, leerzame en feestelijke ochtend. We willen graag de rijouders en de mensen van de pluktuin bedanken voor de gezellige ochtend.

31 aug 2018 - Start schooljaar
Preview foto De eerste week zijn we bezig geweest met het kennismaken van de schoolregels.

Door middel van een fotospeurtocht hebben de leerlingen de school nog beter leren kennen. Ook kwam juf Lisette langs met Liam en hebben we gezellig buiten aan de picknicktafel beschuit met muisjes gegeten. We hebben gezellige eerste dagen gehad.