Groep W7

Welkom op de groepspagina van groep 7!

 

Groep 7 is een vrolijk stel, maar kan ook erg hard werken. De leerkrachten van deze groep zijn Juf Mieke en Juf Saskia. We wensen u veel plezier bij het lezen van onze nieuwsberichtjes!

BERICHTEN

30 mei 2018 - Koningsspelen groep 7
Preview foto De Koningsspelen waren geweldig! We hebben een super sportieve dag gehad! 

16 apr 2018 - Verkeersexamen
Vandaag hebben de kinderen van groep 7 hun verkeersexamen gedaan. Aan het begin van de dag hebben we het theorie examen gemaakt en om half 11 konden we van start gaan met het praktijk examen. Alle kinderen hebben enorm hun best gedaan en kunnen trots zijn op hun resultaat.

10 apr 2018 - Buitenles
Vandaag heeft groep 7 de spelling les buiten gedaan. Het was een goede dag voor de buitenles want de zon scheen heerlijk. We hadden maandag al geleerd over stoffelijke bijvoeglijke naamwoorden en vandaag deden we een estafette om de woorden nog eens extra te oefenen. Het team met de meeste (goede) woorden had gewonnen. Dat was team 4 met een score van 14 woorden. Op de gedeelde tweede plek kwamen team 1, 2 en 3 met allemaal een score van 11 punten! 

04 apr 2018 - Techniekochtend
Een ochtend vol techniek! Vandaag, woensdag 4 april, hebben de stagiaires voor ons een techniekochtend geregeld. We hebben 3D brillen gemaakt, een brug gemaakt van papier en vliegtuigjes gemaakt met een rietje. Bekijk de foto's en zie het resultaat!

 


28 mrt 2018 - Hoeve Bouwlust
Op dinsdag 27 maart zijn de kinderen van groep 7 naar hoeve Bouwlust in Maasland geweest. We begonnen de dag met een praatje over de geschiedenis van Bouwlust. De boerderij is al bijna 200 jaar oud! Hierna mochten we allemaal mee naar de stal. Je moet daar niet te hard praten, omdat de koeien en schapen daarvan kunnen schrikken. Er was nog één koe die gemolken moest worden en dat mochten wij zien. Tegenwoordig gaat dat niet meer met de hand, maar met een melk robot! Een koe geeft wel 25 liter melk per dag!

 

Na het melken werden de groepjes gevormd. Ieder groepje begon bij een ander onderdeel. Zo hebben we geleerd over schapen en lammetjes, over koeien en kalfjes, over weidevogels en hun eieren en ook over welke materialen je allemaal op de boerderij kunt vinden. We hebben alles netjes genoteerd in het boekje over de boerderij.

 

Ineens werden alle kinderen bij elkaar geroepen. Er moesten namelijk 12 schapen van het land naar de stal gebracht worden, en wij mochten daarbij helpen! We vormden met elkaar een halve cirkel, zodat er een weg naar de stal werd gevormd. Daardoor konden de schapen maar één kant op en liepen ze regelrecht naar de stal.

 

Aan het einde van het bezoek kregen alle kinderen nog een glaasje (chocolade)melk. Dat smaakte wel een beetje anders dan de melk uit de winkel. Deze melk was veel romiger en dat viel bij de meeste kinderen goed in de smaak.

 

We kunnen terugkijken op een gezellige en leerzame ochtend. En als je niet genoeg kunt krijgen van al die schattige lammetjes en boerderijgeur, zijn we allemaal van harte welkom op de lentedag op maandag 2 april.


09 feb 2018 - Schaatsen met groep 7
Dinsdag6 februari zijn we met z'n allen wezen schaatsen op de Uithof. Om half 11 vertrokken we met de bus naar Den-Haag. Na het huren en aantrekken van onze schaatsen, konden we de baan op. En hoewel het koud was, waren er veel lachende gezichten te zien. Voor sommige kinderen was het even wennen, dat gladde ijs onder die dunne ijzers, maar al gauw had iedereen de smaak te pakken. Tussendoor moesten we het ijs nog af omdat de grote machines het ijs gingen dweilen. We hebben onze boterhammen op de tribune gegeten en daarna konden we het gladde ijs weer op. Nu, een paar blaren, blauwe billen, koude handen, recordtijden van Noor en Lynn, 30 rondjes (!) van Joren en heel veel vrolijkheid kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag!

22 dec 2017 - Kerst in groep 7
Preview foto De afgelopen 2 weken hebben we veel in het kerstthema gewerkt. Zo is er flink geknutseld voor de kerstmarkt en hebben we het lokaal leuk versierd. Ook zijn er weer schitterende kerststukjes gemaakt!

Deze gezellige periode hebben we afgesloten met een heerlijk kerstdiner. Ieder kind had weer iets lekkers meegenomen!


11 dec 2017 - Sint groep 7
Preview foto Op dinsdag 5 december hebben we met elkaar Sinterklaas gevierd. Aan de foto's is te zien dat de kinderen enorm hun best hebben gedaan op de surprises. Om en om lazen we de mooie gedichten en zochten we naar cadeautjes. We hebben het heel gezellig gehad met elkaar en kunnen terugkijken op een hele gezellige dag!

13 okt 2017 - Gebruik tablets
Preview foto In groep 7 zetten we de tablets ook klassikaal in. Dit kan goed met het programma pro wise waarbij kinderen op hun eigen tablet hun eigen keersommen uitrekenen en zo hun muis kunnen laten rennen. Ze vinden het fantastisch!

02 okt 2017 - Week van de gezonde pauzehap
Deze week was het "week van de gezonde pauzehap". De kinderen konden proeven van gezonde tussendoortjes. Dinsdag proefden ze muesli-notenbrood, woensdag spiesen met druiven en bessen en vrijdag komkommer met pindakaas. Erg lekker allemaal!

02 okt 2017 - Survival
Op maandag 18 september is groep 7 op pad gegaan om een echte survivaldag te beleven. Vlotten bouwen, boogschieten en rodelen kwamen o.a. voorbij. Het was een actieve, sportieve en leerzame dag.

02 okt 2017 - Zelfstandig werken in groep 7
Zelfstandig werken in groep 7 si heel belangrijk. Samenwerken ook en dat kunnen ze beiden erg goed. Samen informatie zoeken voor de powerpoint. Het natuurproject zorgt voor grote betrokkenheid.

22 sep 2017 - Levend mastermind
Preview foto Tijdens de gymles hebben we levend mastermind gespeeld. Een spelletje dat elke ouder vast wel eens gedaan heeft vroeger. De kinderen waren erg fanatiek en wisten de kleurcodes goed te kraken! 

31 aug 2017 - Marshmallow challenge in groep 7
Preview foto Vandaag deden we een samenwerkingsopdracht. In groepjes van 4 moesten we proberen de marshmallow zo hoog mogelijk te krijgen. Het enige wat de kinderen hadden was plakband, touw,  een schaar, spaghetti en een marshmallow. Wat werd er goed samen gewerkt zeg! 

29 aug 2017 - Orka training en Gymles
Preview foto We hebben van meester Rino de zogenaamde “orka” les gehad. Daarin deden we oefeningen die ons helpen beter met elkaar om te gaan. Ook leren we hierbij goed onze eigen grenzen aan te geven en voor onszelf of voor een ander op te komen.

Vooral het spel dat we elkaar over de grens mochten trekken was erg leuk. Heel veel kinderen wonnen van juf Mieke. Sterke kinderen hoor in groep 7!

 

Vandaag was ook de gymles van meester Peter erg leuk. We waren in 3 groepen verdeeld en in elk vak in de gymzaal deden we iets anders.


24 aug 2017 - De eerste schoolweek in groep 7
Preview foto Er wordt al hard gewerkt in de eerste schoolweek van groep 7. Dit zijn de kinderen zeker niet verleerd! Natuurlijk besteden we ook aandacht aan de groepsvorming en wisselen we vakantieverhalen uit. Dit hebben we onder andere gedaan door het spel: " Zoek iemand die in de vakantie...." te doen.