Groep W6

Welkom op de groepspagina van groep 6

Groep 6 is echt een leuke groep. We leren veel en hebben het ook erg gezellig met elkaar!

De leerkracht van deze groep is meester Max. We wensen u veel plezier bij het lezen van onze nieuwsberichtjes!

25 jun 2018 - Excursies
Preview foto Deze week en vorige week is groep 6 op excursie geweest naar het Westlands Museum, Tomatoworld en het Prinsenbos.

De kinderen hebben geoefend met het inkopen van groente en fruit bij de oude veilingklok. Verder hebben ze gekeken hoe de kweek van tomaten werkt.

Bij het Prinsenbos mochten de kinderen waterdiertjes vangen en vervolgens opzoeken wat voor soorten het waren. Heel erg leuk en leerzaam! Zie hier de foto’s van deze leuke excursies.

23 apr 2018 - Koningsspelen
Preview foto Koningsspelen

Wat was het dit jaar boffen met het prachtige weer zeg! Na de feestelijke opening op het schoolplein ging groep 6 naar binnen om te ontbijten en de film ‘In Oranje’ te kijken. Rond 10 uur vertrokken we richting het zwembad om daar allerlei spelletjes te spelen. Vervolgens zijn we naar het Noormannenveld gegaan om het hier tegen elkaar op te nemen met trefbal, touwtrekken, handballen en een spelletje jeu de boules. Na een gezellige picknick in het Oranjepark (heel toepasselijk) hebben we de dag afgesloten bij de tennis. We kunnen terugkijken op een fantastische dag! Nu is het tijd om de beentjes omhoog te leggen en heerlijk uit te rusten..!

26 mrt 2018 - Bruggen bouwen
Preview foto Brug bouwen met bamboestokjes

De afgelopen week werd er door de kinderen in twee-of viertallen gewerkt aan het bouwen van een brug met Bamboestokjes en elastiekjes. Door te experimenteren kwamen ze erachter dat het maken van driehoeken het stevigst is. Op het digibord hebben we gekeken naar de Eiffeltoren en een fietsframe. Ook hier zijn veel driehoeken in te vinden. Heel gaaf hoe goed er samen werd gewerkt!

09 jan 2018 - Stroomkring
Preview foto De kinderen uit groep 6 hebben vandaag met stroom geëxperimenteerd. Zo bekeken ze welke materialen stroom geleiden en kwamen ze erachter dat een lampje pas gaat branden als de stroomkring gesloten is. Heel leerzaam en heel leuk om te ervaren!

14 dec 2017 - Sinterklaas in groep 6
Preview foto Sinterklaastijd, wat is er leuker?! Op 5 december hebben we kunnen genieten van alle mooie surprises, gedichten en cadeautjes. De week ervoor hebben we met de hele klas kruidnoten gebakken. Zie hieronder de foto’s.

14 nov 2017 - Marshmallow challenge
Preview foto Marshmallow challenge!

Vandaag hebben de kinderen de ‘Marshmallow challenge’ gedaan. De opdracht luidde als volgt: bouw een constructie die ervoor zorgt dat de marshmallow zo hoog mogelijk van de grond komt. De kinderen kregen een touwtje, een marshmallow, een rolletje plakband en 20 ongekookte spaghettistokjes om deze opdracht te volbrengen. Er werd heel goed samengewerkt en uiteindelijk lukte het een tweetal om de marshmallow 39 cm van de grond te krijgen!

10 nov 2017 - Brandweer
Preview foto Les van brandweerman Jeroen

Donderdag 9 november kreeg groep 6 bezoek van brandweerman Jeroen, die werkzaam is in de regio Haaglanden. Tijdens deze interactieve les is er veel geleerd over de brandveiligheid in huis en op school. Hebben wij thuis een rookmelder? Zijn er afspraken over waar de huissleutel thuis ligt? Wat te doen bij brand of brandwonden? Dit zijn zomaar een paar vragen waar de kinderen na deze les antwoord op kunnen geven. Ook kwamen werden de voorzorgsmaatregelen van oudejaarsdag nog even besproken. Bedankt voor deze leerzame les, brandweerman Jeroen!

22 sep 2017 - Schoolreisje naar Duinrell
Preview foto Een ritje in de Falcon, de Dragon Fly of de Kikkerachtbaan, wie wil dat nou niet?! Maandag 18 september was het dan zover en gingen de kinderen van groep 6 met een tas volgeladen met snoepgoed richting Duinrell. Helaas zat het weer niet altijd mee en hadden we ’s morgens wat last van regenbuien. Maar er was niemand die hierover klaagde, sterker nog de sfeer was top! Kortom een geslaagde schoolreis!

22 sep 2017 - De eerste les Engels
Preview foto ‘My celebrations!’ Vandaag hebben de kinderen verteld welke feestdagen ze leuk vinden en welke juist niet. Aan het einde van de les speelden de kinderen een ganzenbordspel om de opgedane kennis toe te kunnen passen. Woorden als ‘Christmas, New Year’s Eve, World Animal Day en Easter’ kwamen hier voorbij. Zie hier de foto’s!

29 aug 2017 - Eerste weken in groep 6
Preview foto De eerste schoolweek van groep 6 zit er alweer op. Er is hard gewerkt, zo hebben we voor het eerst met breuken gerekend. Ook hebben we ontdekt welke overeenkomsten er tussen de kinderen onderling zijn. Heel verrassend hoeveel dingen we met elkaar gemeen hebben!