Groep W5

Welkom op de groepspagina van groep 5.

We wensen u veel plezier bij het lezen van onze nieuwsberichtjes!

De juffen van deze groep zijn juf Simone en juf Marianne.

20 apr 2018 - Koningsspelen
Preview foto De koningsspelen waren weer een groot succes!

Het was een sportieve, gezellige dag!

09 apr 2018 - Project Moestuintjes
Preview foto De afgelopen weken hebben we in groep 5 gewerkt aan het moestuintjesproject van “Ik eet het beter”. Op 8 maart heeft de juf het moestuinpakket opgehaald bij de Albert Heijn. Daarna zijn we de zaadjes gaan poten. We hebben de plantjes goed verzorgd!

We hebben ontdekt hoe leuk en leerzaam het is om eigen groenten en zonnebloemen te kweken. En we leerden over de groei en bloei van planten.

Vandaag was het eindelijk zover; de plantjes gingen de grond in.

We hopen dat ze goed verder groeien!

27 mrt 2018 - Verkeersles
Preview foto Vrijdag 23 maart heeft groep 5 verkeersles gehad op het plein. Alle kinderen moesten op de fiets. Ze hebben geoefend met een noodstop maken, omkijken en handuitsteken, slalom fietsen en bochten maken.

16 feb 2018 - In Vogelvlucht
Preview foto Groep 5 is bij het NME de Kreekboerderij geweest. Daar hebben ze de les 'In vogelvlucht' gedaan. Ze hebben buiten vogels geobserveerd. Ook hebben ze geleerd over de kenmerken van uilen. Ze mochten een echte uilenbal uitpluizen.

09 feb 2018 - Hunebedden
Preview foto De hunebedbouwers van groep 5.

In groep 5 krijgen de kinderen geschiedenisles over de prehistorie.

We hebben al veel geleerd over de jager-verzamelaars en de eerste boeren.

De laatste les had als spannende titel: Het raadsel van de hunebedden.

De kinderen hebben zelf nagedacht over hoe de hunebedden gebouwd konden worden. Daarna hebben we een filmpje bekeken waarin we konden zien hoe de geleerden denken dat de mensen in de prehistorie een hunebed bouwden.

Aan de hand van het filmpje hebben we een stappenplan gemaakt. Daarna zijn we hunebedden gaan bouwen in de zandbak. Daarvoor gebruikten we aardappels. Het viel nog niet mee….. maar uiteindelijk waren er toch mooie hunebedden te zien.

*Wist u de mensen vroeger geloofden dat de hunebedden in Drenthe door reuzen gemaakt waren?

09 jan 2018 - Boekbespreking
Preview foto In groep 5 moeten de kinderen dit jaar voor het eerst een boekbespreking doen.

Dit is natuurlijk best spannend. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat een boekbespreking is, heeft Cheyenne uit groep 8 vandaag een boekbespreking voor gedaan.

Zo leren we van elkaar! Cheyenne bedankt!

09 jan 2018 - Kerstdiner
Preview foto De kerstperiode hebben wij afgesloten met een gezellige kerstdiner.

Iedereen had weer wat lekker mee genomen!

15 dec 2017 - Sinterklaas
Preview foto Op dinsdag 5 december hebben we met elkaar Sinterklaas gevierd. Aan de foto's is te zien dat de kinderen enorm hun best hebben gedaan op de surprises. En dat voor de eerste keer. Complimenten!Om en om lazen we de mooie gedichten en zochten we naar cadeautjes. We hebben het heel gezellig gehad met elkaar en kunnen terugkijken op een hele gezellige dag.

01 dec 2017 - Sint Circuit
Preview foto Vandaag hebben wij een Sint Circuit gedaan. Er waren verschillende onderdelen.

Zo moesten wij de Rekenpiet helpen met zijn sommen, samen een Sintboek lezen, een piet afkleuren en een Sintspel op de computer. Als afsluiting hebben wij de Pepernotensamba gezongen.

28 nov 2017 - Gymles Salto
Preview foto Wij hebben de eerste stapjes naar een echte salto geleerd tijdens de gymles.

Nog even door oefenen. Wij lijken wel acrobaten!

03 nov 2017 - Leescircuit
Preview foto Vandaag hebben wij een leescircuit gedaan.

Bij elk onderdeel konden wij een ander soort boek lezen.

Zo hadden we stripboeken, prentenboeken, en informatieboeken.

Lezen is leuk!

30 okt 2017 - Spinnenles
Preview foto  De kinderen van groep 5 kregen een “Spinnenles”.

Eerst werd er gekeken naar een aflevering van Klokhuis, zodat de kinderen konden zien dat een spin bijv. 8 ogen heeft en dat het lijf bestaat uit 2 delen. Ook zagen we hoe een spin een web maakt.

Daarna zijn de kinderen met een loep en een plantenspuit op zoek gegaan naar spinnen op het schoolplein. Ze hebben verschillende soorten webben en spinnen gezien. Het was leuk, maar ook een beetje eng!

26 sep 2017 - Werken met de tabet
Preview foto  Deze week ontvangen de kinderen van de groepen 3 t/m 8 hun eigen oordopjes om te gebruiken wanneer zij met de tablets werken. De kinderen van groep 5 concentreren zich hier op hun taak.

29 aug 2017 - De eerste weken in Groep 5
Preview foto De eerste schoolweek van groep 5 zit er alweer op. Er is hard gewerkt, zo hebben we voor het eerst een les Engels gehad. Ook hebben we de klassenregels en de verjaardagskalender gemaakt.

We gaan er een gezellig jaar van maken.