Groep W1-2C

Welkom!

In groep 1-2 begint uw kind aan een lange schoolperiode bij ons op school. Heel spannend!

Wij proberen de kennismaking zo prettig mogelijk te laten verlopen en hopen dat uw kind zich snel thuis voelt en met plezier naar school gaat!

De leerkrachten van groep 1-2C zijn juf Wieka en juf Kristy

01 jun 2018 - Thema dierenarts
Preview foto Wat een leuk thema. In de themahoek was een heuse dierenartsen praktijk. We hebben een kijkje genomen bij de dierenarts, wat erg leuk en leerzaam was. In de dierenwinkel hebben we een speurtocht gehouden. De kinderen moesten met foto’s dingen zoeken die in een dierenwinkel verkocht worden. Drie vrijwilligers van de dierenambulance kwamen langs en lieten ons in de klas zien wat ze met alle gewonde dieren deden. Daarna mochten de kinderen zelf hun gewonde konijn op de brancard naar de ambulance brengen en in de ambulance kijken; reuze interessant! De moeder van Caydn bracht twee baardagamen mee die we uitgebreid mochten bekijken en bevoelen. Dank je wel hiervoor!

01 jun 2018 - Techniekochtend in groep 1/2C
Preview foto Woensdag 21 maart hebben onze Mondriaan studenten een techniekochtend verzorgd voor de kleuters. In groepjes hebben we dobbelstenen geschuurd en betekend en papieren propellertjes gemaakt, die we van het balkon in de school hebben uitgeprobeerd. Er zijn lichtbakken gemaakt met zand erover, zodat we de Zandtovenaar na konden doen. Deze bakken blijven bij ons in de klas zodat we ermee verder kunnen. Als laatste werden er “telefoons” gemaakt die vooral buiten worden uitgeprobeerd: twee bekertjes met een touw en het werkt! Bedankt stagiaires!

31 mei 2018 - Schrijfdans
Preview foto Elke vrijdagochtend geeft juf Kristy Schrijfdans aan de oudste kleuters van alle groepen 1/2 . Schrijfdans is een methode die het voorbereidend schrijven stimuleert. Het is leerzaam en leuk. We dansen en doen fysieke oefeningen op muziek voorafgaand aan de schrijfoefeningen op papier. De schrijfoefeningen komen onder heerlijke relaxte muziek tot stand. We proberen de oefeningen zoveel mogelijk in te passen in de thema’s

31 mei 2018 - Paasknutselochtend
Preview foto Woensdag 14 maart konden de kleuters én de peuters van Okidoki kiezen in welke klas ze een knutsel voor de Pasen wilden maken, zoals een grote paashaas of een haas van hout, een vlechtwerkje of een kuiken uit de dop, een lammetje van wol of een paaskip. Er is heel hard gewerkt onder de leiding van lieve en behulpzame moeders en vaders. Hartelijk dank hiervoor! De resultaten heeft u in de hal van de school al kunnen bewonderen en misschien hangt er wel een werkje nog stiekem op de koelkastdeur… .

31 mei 2018 - Lammetjes bezoeken
Preview foto Lammetjes bezoeken
Vrijdag 16 maart jl. was onze groep uitgenodigd bij de opa en oma van Sofie om de nieuw geboren lammetjes en hun mama’s te gaan kijken. Het was weer een hele belevenis en gelukkig hadden we een grote opkomst rij-ouders. Wat zijn ze schattig! We mochten er ook een aaien totdat zijn moeder hem terug wilde…  Dank u wel opa en oma van Sofie, we hebben genoten van deze middag!

31 mei 2018 - Kunst
Preview foto We zijn gestart met het thema kunst. De kinderen zijn er druk mee in de weer. In het atelier worden de mooiste werkjes gemaakt. Van beeldhouwen tot schilderen. Ook een “tableau vivant” mocht niet ontbreken. De kinderen leren wat abstract is en wie Pieter Mondriaan is. Ook het schetsen is aan bod gekomen en nog veel meer. Er wordt een mooi museum gemaakt waar rondleidingen gegeven gaan worden. Er is ook een minimuseum in de klas met piepkleine schilderijen.

31 mei 2018 - Knappe werkjes
Preview foto Soms ontstaan er zulke knappe werkjes in de klas, die willen we graag hierbij tonen. Zo zijn er knappe schilderwerken, knappe kralenplanken, knappe knutsels en knappe reken en taalwerkjes, maar ook knappe stukjes spel in de themahoek!

31 mei 2018 - Kerst in groep 1/2C
Preview foto Het was een gezellige kerstviering!

31 mei 2018 - Jazz4kids
Preview foto In februari stond Jazz4kids op het programma. Een project over improviseren, samen spelen en creatief zijn met Jazzmuziek. We hebben de hele week lessen gevolgd over Ella, een lelijk eendje dat uiteindelijk een mooie zwaan werd. De week werd op donderdag afgesloten met een sprookje op muziek van de groep Jazz4Kids. We konden de liedjes goed meezingen en maakten kennis met de muziek van echte instrumenten: dat klinkt wel heel erg mooi!

31 mei 2018 - Droomschool
Preview foto In maart werd er door de hele school gewerkt aan ideeën voor een droomschool. De resultaten staan op dit moment nog in de hal van de school te pronken. Voor 1/2 C kwamen er veel ideeën die we in een soort collage hebben weergegeven: Een school met overal bloemen en een regenboog, waar de kinderen lief zijn voor elkaar en met veel cadeautjes… O ja, ook graag een trampoline en een Pokémonbal!

31 mei 2018 - Buitenspeeldag
Preview foto Nationale buitenlesdag

Wat boften we met het weer. We zijn met onze groep het hek uitgegaan op zoek naar mooie spulletjes voor ons eigen kunstwerk. Het was de bedoeling om spullen uit de natuur te zoeken. In groepjes vonden de kinderen de mooiste materialen om een schilderij te maken. We mochten ze natuurlijk niet plukken! Maar er lag genoeg.

Teruggekomen hebben we de spulletjes mooi neergelegd en vastgeplakt. Pure KUNST.

Nationale buitenlesdag

25 mrt 2018 - Droomschool