Groep D8

Welkom op de groepspagina van groep 8!

Het laatste jaar van de basisschooltijd. Een belangrijk jaar.

We hebben een geweldig leuke groep en werken hard. Van maandag tot en met donderdag hebben we les van meester Bob en op vrijdag van juf Ellen. We wensen u veel plezier bij het lezen van onze nieuwsberichtjes!

06 apr 2018 - Westlands platform gehandicapten
Preview foto Vandaag ervaarden onze kanjers uit groep 8 hoe het is om met een handicap te leven. Een zeer leerzame les waarbij er veel respect werd getoond naar de vrijwilligers van het gehandicapten platform Westland. #lerendoorervaren

27 mrt 2018 - Samen maken we een dierentuin
Preview foto Dit is DALTON!
De groepen 1-2 en groep 8 werkten vanmiddag samen aan een échte dierentuin in de hal. Groep 8 plant, organiseert en begeleidt het gehele proces en de kleuters bedenken en maken dieren. Samen sterk!
Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken, effectiviteit en aan het einde van de middag samen reflecteren. Daar zijn we trots op!

22 mrt 2018 - Workshop Willem de Kooning academie
Preview foto In de week van het openbaar onderwijs krijgt groep 8 een workshop van studenten van de kunstacademie. Samen ontwerpen zij hun eigen droomschool. Hoe zou die droomschool eruit zien?

18 mrt 2018 - Bingo voor ouderen
Preview foto Kinderen hebben verschillende wensen en willen verschillende dingen leren. Afgelopen week werd er zelfs een bingo georganiseerd in een verzorgingstehuis. Er moest worden afgesproken met de leiding aldaar en ook voor prijsjes werd gezorgd. De ouderen kregen zelfs een koekje. Goed bezig dames!

08 feb 2018 - Schaatsen
Preview foto Traditie: De groepen 7 en 8 zijn op dinsdag 6 februari gaan schaatsen op de Uithof.

De sfeer was geweldig en we hebben lekker gezond bewogen.

24 jan 2018 - Spetterslot
Preview foto Een waanzinnig leuke gymles op basis van het tv-programma Spetterslot.

Bewegen met plezier!

24 nov 2017 - Gymles door groep 8
Preview foto Jelle, Imre en Finn uit groep 8 wilden graag als project een gymles maken en geven aan een andere groep. Compleet met een echtelesvoorbereiding op papier. Bijna alle toestellen werden tevoorschijn gehaald om er een super gave les van te maken. goed gedaan jongens!

21 nov 2017 - Mario-gymles
Preview foto Dinsdag 14 november hebben de LIO-stagiaires van groep 4, 7 en 8 een speciale gymles uitgezet. Kinderen konden hun energie kwijt op alle materialen tijdens het Mario kart spel. Het doel van de les was om zo snel mogelijk voorbij de obstakels te komen. Samen zetten de groepjes kinderen record tijden neer bij deze extreme obstakel estafette.

19 sep 2017 - Samen onder 1 hoedje
Preview foto Op Prinsjesdag hebben wij een echte hoedjesparade op een catwalk. Groep 8 helpt de groepen 1-2 met hun creaties.

08 sep 2017 - Kinder monumentendag 2017
Preview foto De groepen 7 en 8 bezochten vandaag, tijdens de Kindermonumentendag, een oude bunker uit WOII.

De gids die hen op levendige wijze vertelde over het doel en het nut van de bunker kon rekenen op een geinteresseerd publiek. De kinderen vonden het allemaal reuze interessant en waren erg enthousiast. Het bezoek aan het monument is onderdeel van meerdere uitstapjes op het gebied van cultuur en brede ontwikkeling op onze school.

08 sep 2017 - Weerbaarheidsles
Preview foto Afgelopen week hadden we Orkales. Hier leren we hoe je goed met een ander kunt omgaan en hoe je zelf kunt reageren, zodat een probleem wordt opgelost. Hieronder een verslagje van Jeroen en Mika.

Verslag Jeroen en Mika