Groep D7

Welkom op de groepspagina van groep 7!

Groep 7 is een vrolijk stel, maar kan ook erg hard werken. Onze juffen zijn juf Marjan en juf Ellen. We wensen u veel plezier bij het lezen van onze nieuwsberichtjes!

15 jun 2018 - Slang in de groep
Preview foto Best wel spannend?

Welnee joh....wij zijn toch Freek Vonk look-a-likes!

Wij durven deze slang echt wel vast te pakken. Hoe voelt dat en hoe beweegt zo'n slang?

12 apr 2018 - Oefenen verkeersexamen
Preview foto Wij oefenen voor het verkeersexamen en verkennen de route!

22 mrt 2018 - Workshop Willem de Kooning academie
Preview foto In de week van het openbaar onderwijs krijgt groep 7 een workshop van studenten van de kunstacademie. Samen ontwerpen zij hun eigen droomschool. Hoe zou die droomschool eruit zien?

20 mrt 2018 - Groepen 1-2A en 7 werken samen
Preview foto De kinderen uit de groepen 1-2a en 7 werkten vandaag samen aan de Samenwerkkast. Het thema was vrolijk, nl...dieren in de lente. Wat is er allemaal voor nodig om samen te werken?

De kinderen maken samen een plan, helpen elkaar, luisteren naar elkaars ideeen en zoeken samen oplossingen.

13 mrt 2018 - Pauze op het Eikenplein
Preview foto Het mooiere weer komt er weer aan en we gaan iedere maandag buitenspelen op het Eikenplein.

19 feb 2018 - Meten is weten
Preview foto Meten van het eigen lichaam. Juf Tessa heeft vandaag een super les gegeven. De leerlingen moesten hun eigen lichaam meten en gingen enthousiast aan het werk!

13 feb 2018 - Stedelijk museum
Preview foto Een culturele excursie naar het stedelijk museum in Amsterdam. Groep 7 maakt kennis met diverse cultuurschatten.

08 feb 2018 - Schaatsen
Preview foto Traditie: De groepen 7 en 8 zijn op dinsdag 6 februari gaan schaatsen op de Uithof.

De sfeer was geweldig en we hebben lekker gezond bewogen.

10 jan 2018 - Kokkerellen
Preview foto Groep 7 gaat het nieuwe jaar goed van start. In het kader van de brede ontwikkeling wordt er deze week gebruik gemaakt van onze kookhoek 'Tricolore'.

21 nov 2017 - Schoen tekenen
Preview foto Vandaag zetten we onze schoenen. Niet voor de verwarming,maar op tafel want we tekenen hem na.

15 nov 2017 - Presenteren in groep 4
Preview foto Anouk en Krissy hielden een boekpresentatie over Mees Kees in groep 4. Zij bereidden samen voor, planden samen en voerden samen uit. Goed gedaan hoor!

15 nov 2017 - Speuren in de bieb
Preview foto Wat een leuke ochtend hebben wij gehad in de bibliotheek. We hebben veel geleerd over de bibliotheek en weten nu goed hoe we boeken moeten opzoeken. Dat gaan we zeker doen!

08 nov 2017 - Boekendate
Preview foto Speeddaten met boeken: Ontdek nieuwe boeken en beleef samen nóg meer plezier aan lezen. De kinderen kiezen een leuk boek en interviewen elkaar over het boek. Na 2 minuten wisselen zij door naar hun nieuwe boeken date!

01 nov 2017 - Kubieke meter
Preview foto Maak met je groepje een kubieke meter na.

Hoe ziet dat eruit?

24 okt 2017 - Groepswerken herfst
Preview foto De natuur kleurt. Wij werken in groepjes aan mooie herfstpresenties.

08 okt 2017 - Techniekdag
Preview foto Vrijdag 6 oktober deed onze groep 7 mee aan de landelijke techniekdag. Zij gingen op naar naar technische bedrijven en mochten in de praktijk diverse technieken bekijken. Interessant om eens van dichtbij te zien!

19 sep 2017 - Schoolreis
Preview foto Wat hebben we, ondanks de regen, genoten van onze survival. Het was top!

12 sep 2017 - Drijven en zinken
Preview foto Wat drijft en wat zinkt? Hoe komt het dat een groot schip kan blijven drijven?

Groep 7 doet onderzoek...

08 sep 2017 - Kinder monumentendag 2017
Preview foto De groepen 7 en 8 bezochten vandaag, tijdens de Kindermonumentendag, een oude bunker uit WOII.

De gids die hen op levendige wijze vertelde over het doel en het nut van de bunker kon rekenen op een geinteresseerd publiek. De kinderen vonden het allemaal reuze interessant en waren erg enthousiast. Het bezoek aan een monument is onderdeel van meerdere uitstapjes op het gebied van cultuur en brede ontwikkeling op onze school.

07 sep 2017 - Zingen is een feest
Preview foto Vanmiddag hebben de groepen 4 en 7 samen een Karaoke gehouden. Wat werd er goed gezongen.

05 sep 2017 - Kruidenles
Preview foto Deze week is het aan ons om met Tricolore te werken. Dit keer leren we over kruiden. We ruiken, proeven en leren in welke recepten onze kruiden worden gebruikt.

04 sep 2017 - Gebruik tablets in weektaak
Preview foto Werken aan de weektaak. Met taak op maat werken we iedere week op eigen niveau. Vandaag werd er op eigen niveau gewerkt met eigen project en werden de tablets gebruikt voor de Engelse les. Cool!

04 sep 2017 - Het onderwijs van vroeger
Preview foto Hoe leerde men vroeger op school en hoe zag dat eruit? Hoe schrijft een kroontjespen en wat leerden de kinderen op school? Allemaal dingen die we leren in de geschiedenisles.

22 aug 2017 - Groepsvorming in de gymzaal
Preview foto De eerste weken van het schooljaar wordt er extra aandacht besteed aan de groepsvorming. Ook in de gymzaal staan samenwerkopdrachten op het menu!

22 aug 2017 - We zijn begonnen
Preview foto Ook in groep 7 zijn we weer gezellig begonnen. Na alle vakantieverhalen te hebben uitgewisseld zijn we weer goed aan het werk gegaan. De sfeer is al direct gezellig en goed!