Groep D6

Welkom op de groepspagina van groep 6

Groep 6 is echt een leuke groep. We leren veel en hebben het ook erg gezellig met elkaar! Op dinsdag tot en met vrijdag hebben we les van juf Kitty. Op maandag geeft juf Sandra les aan onze groep. We wensen u veel plezier bij het lezen van onze nieuwsberichtjes!

12 apr 2018 - Opstellen historisch archief
Preview foto Bij de recente archeologische opgravingen op en bij het Wilhelminaplein in Naaldwijk zijn o.a. een 14 eeuwen oude schedel en de onderbenen van een paard gevonden. Een paard van meer dan zes eeuwen oud. Wat zou daar voor een verhaal achter zitten? Hoe heette dat paard, van wie was dat paard en waarom zijn de restanten van dat paard begraven midden in Naaldwijk?

Wij hebben de basisschoolleerlingen in het Westland gevraagd om een verhaal te verzinnen over het paard. En de mooiste tien verhalen zijn gepubliceerd op https://www.historischarchiefwestland.nl/scholieren/verhalen-paard-van-naaldwijk/
Van deze 10 zaten er drie opstellen bij vanuit onze groep. Menno, Kimberley en Jay kregen een eervolle vermelding!

27 mrt 2018 - Droomschool
Preview foto Droomschool!

Kinderen van groep 6 hebben in groepjes een collage gemaakt van hun droomschool, school van de toekomst! Komt u gerust een kijkje nemen in de klas.

23 mrt 2018 - Week van het geld
Preview foto De moeder van Roos werkt bij een verzekeringsmaatschappij. Zij heeft deze week een les gegeven over geld.

11 jan 2018 - Bloembollen
Preview foto Vandaag zetten wij met onze groep vele bloembollen in de schooltuin. Het was een hele klus, maar we hebben het met een goede samenwerking en veel enthousiasme geklaard.

Nu maar afwachten welke kleuren er in het voorjaar op zullen gaan komen.

01 dec 2017 - Speculaas
Preview foto Hoe bak je speculaas en word je bakpiet???

Lees het recept en ga aan de slag. (met hulp van topbakouders!)

23 nov 2017 - Kledingzwemmen
Preview foto Iedere donderdagochtend heeft groep 6 zwemles. Deze zwemles is voor ons een natte gymles en is in plaats van de tweede gymles in een week. Vandaag werd er met kleding gezwommen. Best lastig, maar erg leuk!

22 nov 2017 - Verkeer
Preview foto Verkeersles op het plein. Hoe ga je door de bocht, wanneer steek je je hand uit en hoe is jouw fietsvaardigheid. De kinderen vinden deze praktische lessen altijd erg leuk!

08 nov 2017 - Leren van en met elkaar
Preview foto Onze Daltonparel, de Samenwerkkast, is weer gevuld! Dit keer werkten kinderen uit de groepen 3 en 6 samen aan prachtige verhalen. Zo leren we groepsdoorbrekend mét én van elkaar!

13 okt 2017 - Schrijfwedstrijd
Preview foto De winnaars van de schrijfwedstrijd hadden een gruwelijk eng verhaal bedacht.

De vlag en wimpelprijs ging naar Puk, Kimberley Dominique. De zilveren griffel was voor Simon.

Jay ging er met de gouden griffel vandoor. Het verhaal werd voorgelezen in groep 8. Stoer hoor.

Knap gedaan!

26 sep 2017 - Naar de boerderij
Preview foto Groep 6 ging op excursie naar de boerderij. Zij leerden over het dagelijkse leven op een boerderij en de verwerking van diverse producten. Het melken van een echte koe was natuurlijk een bijzondere ervaring.

22 sep 2017 - Winterklaar
Preview foto Vanmiddag hebben wij de schooltuin winterklaar gemaakt. Naast het wieden van onkruid verwonderden wij ons over de kikkers en salamanders die in onze schooltuin wonen.

19 sep 2017 - Schoolreis
Preview foto Wat hebben we, ondanks de regen, genoten in Duinrel. Het was top!

14 sep 2017 - Prinsjesdag hoedjesparade
Preview foto Het is bijna Prinsjesdag. Wij houden op deze dag een hoedjesparade. Op Prinsjesdag, wanneer onze Koning de Troonrede voorleest, worden door leden van de bezoekers immers ook altijd hoedjes gedragen.

Die van ons zijn alleen een stuk mooier hoor.