Groep D1-2A

Welkom!

In groep 1-2 begint uw kind aan een lange schoolperiode bij ons op school. Heel spannend!

Wij proberen de kennismaking zo prettig mogelijk te laten verlopen en hopen dat uw kind zich snel thuis voelt en met plezier naar school gaat!

De leerkrachten van groep 1-2A zijn juf Marja en juf Nelleke.

 

BERICHTEN

29 mei 2018 - Samenwerken/waterestafette
Preview foto Samen werken tijdens een natte waterestafette

18 mei 2018 - Waar zijn al die cijfers???
Preview foto Een cijferspeurtocht door de natuur. Genieten en leren gaan samen!

17 mei 2018 - Samenwerken met DRIE groepen!
Preview foto Samen werken aan diverse activiteiten. De beide groepen 1-2 en groep 4-5 leerden van en met elkaar.

12 apr 2018 - Leren in de buitenlucht
Preview foto Vandaag is het buitenspeeldag. We leren en werken over schaduwen en doen dat natruurlijk....BUITEN!

29 mrt 2018 - 1a Oranjepark
Preview foto

29 mrt 2018 - Buitenspel, opruimactie en pasen
Preview foto Het is lente! We kunnen we buitenspelen in het Oranjepark. Vandaag hebben we het zwerfvuil in de omgeving opgeruimd. Dit vonden we erg leuk om te doen. Als beloning ontvingen we wat lekkers van de paashaas.

27 mrt 2018 - Samen maken we een dierentuin
Preview foto Dit is DALTON!
De groepen 1-2 en groep 8 werkten vanmiddag samen aan een échte dierentuin in de hal. Groep 8 plant, organiseert en begeleidt het gehele proces en de kleuters bedenken en maken dieren. Samen sterk!
Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken, effectiviteit en aan het einde van de middag samen reflecteren. Daar zijn we trots op!

23 mrt 2018 - Techniek
Preview foto Op woensdag 21 maart hebben de kleuters een techniekochtend gehad van professor Barabas en zijn hulpjes. Hoe werkt dat en hoe zit dat in elkaar. Techniek is leuk en leerzaam tegelijk!

Mondriaan studenten, bedankt voor jullie inzet en voor de geweldige techniekochtend.


22 mrt 2018 - Dieren in de klas
Preview foto Thema: werken in de dierentuin.

Vandaag hadden we dierenvisite. Samen keken we naar dieren, aaiden we de dieren. Ook gaven we hen eten en mochten we met de dieren knuffelen..

We hebbenveel geleerd over de verzorging van dieren. Met dank aan de moeder van onze Lars uit groep 1-2B.


20 mrt 2018 - Groepen 1-2A en 7 werken samen
Preview foto De kinderen uit de groepen 1-2a en 7 werkten vandaag samen aan de Samenwerkkast. Het thema was vrolijk, nl...dieren in de lente. Wat is er allemaal voor nodig om samen te werken?

De kinderen maken samen een plan, helpen elkaar, luisteren naar elkaars ideeen en zoeken samen oplossingen.


18 mrt 2018 - Kokkerellen in Tricolore
Preview foto

13 mrt 2018 - Een roos voor alle meisjes
Preview foto 8 maart: Dag van de vrouw.

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen ;-)

In Rusland is dit een heel speciale dag en Stefan heeft een Russische moeder. De traditie wordt in Nederland voortgezet:

Alle meisjes kregen vandaag van Stefan een roos als blijk van waardering. Mooi!


06 mrt 2018 - Na de voorjaarsvakantie
Preview foto We zijn weer gezellig gestart en hebben al weer veel gedaan.

Een gezellig vaknatiegesprek met ons kniemaatje, maak van een getal een poppetje, bouwen met Knex en kapla, rollenspel in de huishoek en we lezen boekjes. Ook kregen we bezoek van Saar en Suze. Zij hielden een presentatie over schildpadden in onze groep.


13 feb 2018 - Kunst en cultuur
Preview foto In het kader van Kunstpracht 9 hebben wij bezoek gehad van de muzikanten van Jazz4kids. Wij mochten genieten van een voorstelling in het gebouw Wilhelmina. Het was geweldig!

07 feb 2018 - Ontdekken
Preview foto Proefjes zout en zoet water proeven.

En verwachtingen uitspreken. Wat bevriest en wat niet.

Vannacht zetten we onze proefjes in de buitenlucht op het schoolplein.

Spannend hoor!


05 feb 2018 - Regenboog
Preview foto De groepen 1-2 leren over de regenboog en werken samen.

Groepsdoorbroken overleggen!

Welke kleuren? Rond of niet?

Later worden de ervaringen verwerkt in de groep.


30 jan 2018 - Gymmen in de GROTE zaal
Preview foto Wat een feest. We gymmen in de grote gymzaal!

17 jan 2018 - Nieuw thema: Het weer!
Preview foto We zijn gestart met ons nieuwe thema: 'Het weer'. En hoe gaafis het dan dat je de hagel kan voelen en kan proeven, de wind om je oren suist en je vingers tintelen van de kou tijdens de eerste twee dagen van ons nieuwe thema.

14 jan 2018 - Vormen
Preview foto Wij hebben de afgelopen week over vormen gewerkt. Ter afsluiting zijn we in de wijk gaan zoeken naar driehoeken, rechthoeken en cirkels. Gelukkig hebben we er heel veel gevonden.

10 jan 2018 - Verrassing
Preview foto Verrassing!

De moeders van Senna, Stefan en Guus verraste ons maandag. Op een feestelijke manier werd het startschot gegeven voor weer een gezellig en leerzaam jaar.

Dank je wel!


22 dec 2017 - Kerstgala
Preview foto Wat was het gezellig. We hebben genoten!

Fijne feestdagen en een gelukkig 2018.


21 nov 2017 - Naar een echt restaurant!
Preview foto Wat hebben we een fantastisch leerzame en leuke ochtend gehad bij restaurant De Torpedoloods in Hoek van Holland! We werden zeer gastvrij ontvangen, onze jassen werden aangenomen en toen startte de rondleiding langs de toiletten, langs en achter de bar, door het restaurant en door de keuken. Wat hebben we veel gezien! Tafels, stoelen, het grote boek met reserveringen, een biertap, een koffiemachine, de vaatwasmachine, de oven, hele grote pannen en nog veel meer! We mochten ook nog even voelen hoe koud het in de koelcel was.... brrr!

De gastvrouw vroeg daarna of we gereserveerd hadden, gelukkig had de juf dat gedaan en stond er een tafel voor ons klaar. Toen gingen we in 2 groepen aan het werk! We mochten de tafels indekken, zelf pizza bakken en vervolgens drinken en de zelfgemaakte pizza aan de gasten serveren! Alle kinderen waren dus om de beurt gast, ober en kok op 1 ochtend. Grote dank aan alle medewerkers van De Torpedoloods en uiteraard aan al onze chauffeurs, het was een onvergetelijke dag!


13 nov 2017 - Kokkerellen in Tricolore
Preview foto Thema restaurant:

Een kok in de groep, een restaurant nagemaakt en hapjes bereiden in ons eigen kookgedeelte Tricolore.


10 nov 2017 - Kok in de klas
Preview foto Westlands beste restaurant!

In het klaslokaal staan gedekte tafeltjes met zelfgemaakte menukaarten. Een kassa zorgt ervoor dat de werkelijkheid wordt nagebootst. Wat zijn de kinderen uit de groepen 1-2 van daltonlocatie de Driekleur trots op hun eigen gemaakte restaurant. Het thema 'restaurant' leeft enorm bij de kinderen. Nabootsing van de werkelijkheid via geleid spel maakt het leren betekenisvol en geeft veel plezier aan het leren. De bediening vindt dan ook plaats door vrolijke en lachende kinderen. In het restaurant voeren kinderen o.a. diverse rekenopdrachten uit en wordt de woordenschat vergroot. Zo gaan plezier en leren goed samen!

Deze week kregen de groepen bezoek van een échte kok. Hij vertelde hen over zijn werk en de kinderen waren erg geïnteresseerd. Vooral de set gevaarlijke messen die hij liet zien zorgde voor opwinding. Als verrassing nodigde de kok de kinderen uit voor een bezoek in zijn restaurant De Torpedoloods in Hoek van Holland.  Die uitnodiging werd natuurlijk met applaus aangenomen. De kinderen zijn er in ieder geval van overtuigd. Hun restaurant is het beste restaurant van Het Westland. 


27 okt 2017 - Vrijdag: oranje dag
Preview foto Binnen het daltononderwijs gebruiken we kleuren om onze taken te plannen. Vandaag is het vrijdag: de oranje dag! Niet alleen onze takenkaart, maar ook wij kleuren oranje! Buiten zien we veel kleuren tijdens het spelen met de parachute, maar ook de regenboog liet haar kleuren zien. Prachtig!

12 okt 2017 - Schrijven met scheerschuim
Preview foto Deze week is een van onze taken:tekenen en schrijven met scheerschuim. Eerst even gek en raar, maar daarna dolle pret. Een fijn motorische oefening!

Nog meer pret kwam van Maayke. Zij heeft een broertje gkregen en hij heet Finn. Wij wensen hen veel geluk en plezier met elkaar!


04 okt 2017 - Verkeersles oktober 2017
Preview foto Deze week staat in het teken van verkeer. We steken samen over en leren alles over veiligheid op straat.

26 sep 2017 - Griezelige samenwerking
Preview foto De3 groepen 1-2 A en 4 hebben samen gewerkt aan de invulling van de Samenwerkkast. Het thema van de Kinderboekenweek maakte het geheel behoorlijk griezelig en spookachtig. Het was fijn om te zien hoe dekinderen elkaar hielpen tijdens het samenwerken.

19 sep 2017 - Samen onder 1 hoedje
Preview foto Op Prinsjesdag hebben wij een echte hoedjesparade op een catwalk. Groep 8 helpt de groepen 1-2 met hun creaties.

19 sep 2017 - Schoolreis
Preview foto Wat hebben we het fantastisch gehad in Pace4Kidz. De kinderen hebben genoten!

14 sep 2017 - 1-2A Bouwen
Preview foto Thema 'Bou'wen': wat wordt er hard gewerkt!

04 sep 2017 - Thema bouwen
Preview foto Maandag ochtend kwam er visite op school bij de kleutergroepen. Namelijk een opzichter, de opzichter liet ons zien waar een huis gebouwd zou worden. Namelijk op de bouwplaats. De opzichter had een geel veiligheidshesje aan zodat zij goed zichtbaar was. Niet veel later werd er op de deur geklopt. Daar kwam de bouwvakker/timmerman aan, met een bouwhelm op en een gereedschapskist onder zijn arm. Hij kwam de badkamer maken. Maar hoe kan dat nou? Er staan nog helemaal geen muren. Terwijl de timmerman verbaasd rondkeek werd er weer geklopt. De elektricien stond voor de deur met de mooiste lampjes en stekkerdozen. Maar wacht hoe kan een lamp branden als er nog helemaal geen elektriciteit is? Terwijl de elektricien verbaasd rondkeek kwam de schilder aangelopen. Hij had verf bij zich, een verfroller, een mengstokje en zette al zijn spullen klaar om te beginnen met de muur in de woonkamer. Maar wacht.. waar is de muur? De kinderen riepen dat ze nog helemaal niet konden beginnen en dat er eerst een huis moest worden gebouwd. En laat dat net het gene zijn waar wij de komende weken alles over gaan leren: bouwen. Het nieuwe thema!

21 aug 2017 - We zijn begonnen!
Preview foto Vandaag zijn we gestart aan het nieuwe schooljaar. Het belooft een gezellig jaar te worden waarin we veel gaan leren en plezier kunnen gaan maken.