Bij ons zit je goed!
19 apr 2018 - We kunnen trots zijn!
Vandaag zijn beide locaties van de Driekleur bezocht door de onderwijsinspectie. Onze school werd op alle beoordeelde onderdelen positief beoordeeld. O.a. werden de kwaliteitszorg en kwaliteitscultuur gewaardeerd met 'GOED'.
De inspecteurs waren unaniem in hun oordeel dat het onderwijs op de Driekleur vanuit passie wordt gegeven en dat we goed onderwijs verzorgen!
Tijdens het onderzoek werden groepen bezocht, lessen bekeken, kindgesprekken en oudergesprekken gevoerd en vond er een gesprek met directie en samenwerkingspartners plaats.

Iedereen geslaagd!
16 apr 2018 - Wat een superprestatie van onze groep 7 kanjers.

Zij zijn ALLEMAAL geslaagd voor het verkeersexamen. Zowel voor het theoretisch als praktische gedeelte!

Knap gedaan hoor!

Cruyff-plein voor Driekleur Dalton!
13 apr 2018 -

‘Wij willen graag een sportief plein waar we op een sportieve manier samen kunnen sporten en spelen”. Dat is wat de leerlingenraad van de Driekleur Dalton een aantal maanden geleden opnam in de subsidieaanvraag voor een schoolplein 14, het schoolplein van de Cruyff Foundation.

Ja…u leest het goed! De kinderen vroegen de subsidie zélf aan en maakten samen het plan. Er werd zelfs een video-vlog gemaakt om de gemeente Westland en de Cruyff-Foundation te overtuigen dat het plein er moest komen. Extra feestelijk was dan ook het moment dat zij het bericht kregen dat de aanvraag was goedgekeurd en het plein werd toegekend. Vooral het feit dat de kinderen dit proces zelf hadden uitgewerkt werd beloond!

De wens voor het aanbrengen van een atletiekbaan, een kleurrijke muur met doelcirkels en een grote spelcirkel bij de ingang van het plein is de afgelopen week uitgekomen.

Samenwerking en het zelf organiseren/uitwerken van een plan zijn belangrijke waarden binnen het daltononderwijs. Deze vaardigheden zijn nodig voor de toekomst. Deze kinderen hebben in ieder geval laten zien dat het met hun ondernemersvaardigheden wel goed zit.

Ook werden de 14 Cruyff-regels zichtbaar opgehangen op het schoolplein. Samen sporten en spelen gebeurt natuurlijk wel vanuit afspraken. Het Cruyff plein is inmiddels al goed in gebruik genomen door de kinderen. Sport, spel en beweging gaan hand in hand met plezier. En daar is toch immers een schoolplein voor!